A Lévai-testvérek és Muszukajev is harmadik helyen zárta a világranglistát

Sport, 2022.11.15

Három magyar, Lévai Zoltán, Lévai Tamás és Muszukajev Iszmail is a harmadik helyen zárt a birkózók idei világranglistáján.

A nemzetközi szövetség (UWW) kedden adta ki az évzáró rangsort, melynek első három-három helyezettje pénzdíjban is részesül. A magyarok így egyaránt 2-2000 dolláros jutalmat kapnak egész éves teljesítményük után.

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lévai Zoltán a budapesti Európa-bajnokságon hetedik lett, majd a nyári Matteo Pellicone-emlékversenyen diadalmaskodott, míg a szeptemberi belgrádi világbajnokságon ezüstérmet nyert, és összességében 54 400 pontot gyűjtött, 600-zal kevesebbet mint a második helyen záró kirgiz Akzsol Mahmudov, a kategória idei világ- és Ázsia-bajnoka. A 77 kilósok között az első helyet - és az érte járó 5000 dollárt - a törökök vb-harmadikja, Yunus Basar szerezte meg.

Zoltán öccse, Lévai Tamás 82 kilogrammban végzett a harmadik helyen. A BHSE 23 éves versenyzője a kontinensviadalon és a vb-n is a dobogó harmadik fokára állhatott fel és a rangsorban 42 500 pontot gyűjtve végzett a harmadik pozícióban. A kategória legjobbja a világbajnok török Burhan Akbudak lett 69 700 ponttal.

A szabadfogásúak 65 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt Muszukajev Iszmail Budapesten Európa-bajnok lett, majd a belgrádi vb-n bronzérmet szerzett és végül 44 000 ponttal zárt a harmadik helyen, 200 ponttal elmaradva az indiai Bajrang Bajrangtól. A kategória első helyezettje a világbajnok iráni Rahman Amuzad lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!