A magyar férfi vízilabda-válogatott a hajrára őrölte fel a franciákat

Sport, 2024.01.24

A februári, dohai világbajnokságra címvédőként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott barátságos mérkőzésen hazai környezetben 14-10-re legyőzte a francia csapatot.

Varga Zsolt szövetségi kapitány hamarosan szűkíti a keretet - amelyet a Fukuokában világbajnoki címet nyert rutinosabb és a januári Európa-bajnokságon negyedik fiatalok alkotják -, csütörtökön pedig Barcelonába utazik a csapat, ahol az Európa-bajnok spanyolokkal gyakorol majd.

A találkozót a Komjádi Uszodában tekintette meg Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség elnöke, valamin az európai szövetséget (LEN) vezető Antonio Silva.


Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Franciaország 14-10 (2-1, 2-1, 4-6, 6-2)
-----------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Jansik 5, Zalánki 3, Vámos, Vigvári Vi. 2-2, Tátrai, Manhercz 1-1


A Komjádi Uszodában telt ház fogadta a csapatokat, a magyaroknál visszatértek a Fukuokában világbajnoki címet nyert, a januári Európa-bajnokságot viszont kihagyó rutinos klasszisok, míg a horvátországi kontinensviadalon remekül helytálló csapatból Tátrai Dávid és Kovács Péter kapott lehetőséget azok közül, akik nem voltak ott Japánban.

Az első negyedben meglátszott, hogy a két válogatott hétfő óta közösen készül, hiszen hosszú perceken keresztül nem tudták meglepni egymást, még kiállítást sem ítéltek a bírók. A magyarokat az első két negyedben a vb legjobbjának megválasztott Zalánki és a csapatkapitány Jansik "húzta", mindketten két-két remek gólt szereztek.

A franciák azonban ezúttal is bizonyították, hogy rendkívül sokat fejlődtek, még a világ élvonalába tartozó csapatokat is képesek megszorongatni, így a harmadik negyedben kétgólos hátrányból egyenlítettek parádés átlövésekkel.

A záró nyolc percre kissé elfáradtak a franciák, akik lefordulásból két gólt is kaptak, Zalánki és Vigvári Vince volt befejező, utóbbi ráadásul egy gyönyörű ejtéssel el is döntötte az összecsapást. Ebben a játékrészben a magyarok kedvükre szerezték a gólokat, teljesen felőrölték riválisukat, így megérdemelten diadalmaskodtak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!