A nyári felkészülésre felépülne a kézilabdázó Bartók Donát

Sport, 2024.01.10

A nyári felkészülésre való felépülés lebeg a sérülése utáni rehabilitációját folytató Bartók Donát, a svájci Kadetten Schaffhausen 12-szeres válogatott kézilabdázójának szeme előtt.

Bartók Donát A játékos térde szeptember közepén egy bajnokin sérült meg, ezt követően esett át operáción, és már ekkor biztos volt, hogy az idényben nem tud majd pályára lépni.

"Lassan, de biztosan haladok előre a rehabilitációval, egy speciális gép segítségével óvatosan a futógyakorlatokat is el tudtam kezdeni január elejétől. A cél az, hogy a nyári felkészülésre újra egészséges legyek és vissza tudjak térni a csapathoz. Kicsit hosszú a rehabilitáció, de hát láttunk már ilyet" - fogalmazott az M4 Sport megkeresésére a 27 esztendős jobbátlövő. Elmondta: minden a terv szerint halad, nincsenek fájdalmai, a térde pedig jól reagált a terhelésre, nem volt olyan fázis, amelyben vissza kellett volna lépni.

Bartók rehabilitációja Zürichben zajlik, így klubja legtöbb edzésén nem tud részt venni, ám hamarosan már olyan fázis következik, amelynek során mozgás nélküli lövéseket tud majd gyakorolni, és lépésről lépésre vissza tud épülni "a csapattal való együttlétbe". Futni, kitámasztani és ugrani egyelőre még nem fog, a tréningeken azonban már részt tud venni.

Bartók a magyar válogatott részéről a hazai szövetség által előzetesen célkitűzésként megfogalmazott legjobb tíz közé kerülést elérhetőnek tartja a szerdán (ma) kezdődő és január 28-ig tartó németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

"A határ mindig legyen a csillagos ég" - jelentette ki.

Fotó: Archív
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!