A Nyíregyháza nyitja a magyar röplabdacsapatok nemzetközi klubidényét

Sport, 2023.08.29

A nemzetközi kupasorozatokban érdekelt magyar klubcsapatok közül elsőként a Fatum-Nyíregyháza lép pályára a 2023/24-es idényben.

Az európai szövetség (CEV) honlapja alapján a harmadik számú sorozatban, a Challenge Kupában érdekelt nyírségiek még a magyar bajnokság rajtja előtt három nappal, október 11-én játszanak a spanyol FP PRO Voley Andalucia otthonában. A szlovákiai Tomás Varga edzette együttes október 14-én Békéscsabán kezdi az Extraliga új idényét, majd október 18-án játssza a spanyolok elleni visszavágót. A párharc győztese a legjobb 32 között folytathatja szereplését.

A többi női együttes közül a CEV Kupában szereplő Szent Benedek RA november 7-én Budapesten fogadja a cseh Selmy Brnót, amellyel egy héttel később játssza a visszavágót, míg a Swietelsky-Békéscsaba november 8-án látogat a lengyel Bielsko-Bialához, amelyet egy héttel később lát vendégül a 32-es főtáblán.

A Bajnokok Ligája csoportkörében érdekelt Vasas Óbuda Isztambulban, a legutóbb döntős Eczacibasi otthonában kezd, várhatóan november 8-án.

A férfiaknál nemzetközi kupaújonc, Challenge Kupában induló - és a Közép-európai Ligában is rajthoz álló - MÁV Előre október 24-én, Érden fogadja az osztrák VCA Amstetttten NÖ-t, míg az idegenbeli visszavágót november 1-jén játssza. A Pénzügyőr - jelen állás szerint - szintén ezeken a napokon csap össze az izraeli Hapoel Joav Kfar Sabával, csak a fővárosiak idegenben kezdenek. A párharcok győztese a legjobb 32 között folytathatja.

A bajnok és így BL-selejtezős Fino Kaposvár október 27. és 29. között Burgaszban lép pályára a négycsapatos kvalifikációs tornán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!