A röplabdázó Pádár Krisztián az idény végén Japánból visszatérne Európába

Sport, 2024.02.01

Pádár Krisztián a negyedik idénye után a következőt már nem japán röplabdacsapatánál képzeli el, szívesen szerződne valamelyik európai élbajnokságba.

A Toray Arrows magyar feladóátlója az M1 aktuális csatornának az olasz, a lengyel és a török élvonalat említette példaként.

"Egy erős bajnokságban, egy olyan csapatban szeretnék játszani, ahol esély van az éremszerzésre vagy akár győzelemre" - mondta.

A tervezett váltást illetően arról beszélt, hogy jelenlegi együttesénél feszített a tempó, nem nagyon van olyan nap, ami nem a röplabdáról szól, a csapattársaival való kommunikáció sem egyszerű, illetve most, hogy már két kislánya van, fontos, hogy a család számára a feltételek biztosítva legyenek.

"Itt fogunk problémákba ütközni, mert ebben a városban, ahol élünk, nem túl sok a nemzetközi lehetőség" - árulta el, és hozzátette, négy idény után ideje lenne a frissítésnek a csapat és az ő oldaláról is.

A 27 éves Pádár Krisztián az elmúlt három szezonban a japán bajnokság legtöbb pontot szerző játékosa volt, és most is nagy a teher rajta ebből a szempontból.

"Most már az ellenfeleink is tudják, hogy épül fel a mi játékunk. Ebben kellene talán egy kicsit előrelépni, hogy jobban megosszuk a támadásokat" - vélekedett.

A rájátszást érő helyen álló csapata elsődleges célja, hogy negyeddöntőbe jusson és aztán versenyben legyen a bajnoki címért.

A válogatottságot illetően úgy fogalmazott, elfogadta, hogy a fiatalítás, a generációváltás miatt vele már nem számolnak, de nem rajta múlik, hogy nincs ott a keretben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!