A röplabdázó Szakmáry Gréta sajnálja, hogy így ért véget a szezon

Sport, 2020.04.09

Szakmáry Gréta, a női röplabda-válogatott egyik legtapasztaltabb tagja sajnálja, hogy hirtelen ért véget a klubidény, ugyanis nagyon jó szezont futottak csapatával, a német SSC Palmberg Schwerinnel.

Az ütőjátékos csütörtökön az M4 Sportnak azt mondta, éllovasként készültek az alapszakasz utolsó meccsére a második helyen álló Stuttgart ellen, amikor közölték velük, a bajnokság azonnali hatállyal véget ér.

"Két érem is kilátásban volt, nehéz volt átélni a német szövetség döntését, ugyanakkor az egészség a legfontosabb" - utalt arra a 28 éves röplabdázó, hogy a CEV Kupában elődöntőbe jutott a Schwerinnel.

Kiemelte, hogy bár otthon is próbálja formában tartani magát, nem egyszerű a helyzet, főleg, hogy labdázni egyáltalán nem tud.

"Nem gondolom, hogy a szomszédok örülnének, ha a panelház nyolcadik emeletén nekiállnék falazni" - mondta mosolyogva Szakmáry, aki szerint legalább háromhétnyi normál edzésre lesz szükség ahhoz, hogy minden visszaálljon a normál kerékvágásba.

"Gyakorlatilag csúcsformában kellett abbahagynunk a tréningeket, remélem, minél előbb visszamehetünk a pályára, mert már nagyon hiányzik" - jelentette ki a röplabdázó.

A nyári programmal kapcsolatban elmondta, folyamatosan kapcsolatban van az újonnan kinevezett szövetségi kapitánnyal, a lengyel Jakub Gluszakkal. Mivel az európai szövetség az Európa-ligát felfüggesztette, a fő cél egyértelműen az lesz, hogy augusztusban és szeptemberben kivívják a kvalifikációt a jövő nyári Európa-bajnokságra.

"Vannak még céljaim a röplabdával, ezért döntöttem úgy, hogy maradok a mostani csapatomnál. Szeretnék a Bajnokok Ligájában négyes döntőt játszani, illetve kiskori álmom, hogy Olaszországban szerepeljek. Nagyon nehéz döntés volt a schwerini hosszabbítás, voltak ajánlataim az olaszok mellett Lengyelországból és Magyarországról is, de még van, amit szeretnék megnyerni jelenlegi csapatommal" - mondta.

Szakmáry éppen kedden hosszabbította meg szerződését klubjával, amelyhez jövő nyárig kötelezte el magát és amelyben így negyedik idényét kezdi majd meg.

A magyar válogatott röplabdázó eddigi három szezonjában egy bajnoki és egy kupaarany mellet kétszer nyerte meg a Német Szuperkupát, míg a CEV Kupában két éve és idén is a legjobb négyig menetelt.

A mostani, koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban Szakmáry 16 mérkőzésen szerzett 231 pontjával együttese legeredményesebbje volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!