A szerenkénti ob-val készülnek az Eb-re a tornászok

Sport, 2021.03.25

A hazai tornászok számára a Központi Tornacsarnokban hétvégén sorra kerülő szerenkénti országos bajnokság lesz a legfőbb felkészülési állomás az áprilisi, bázeli Európa-bajnokságra.

Erről Altorjai Sándor, a magyar szövetség (MATSZ) főtitkára beszélt csütörtökön az M4 Sport Sporthíradó című műsorában, kiemelve: az összes nemzetközi viadalt törölték a decemberi, törökországi kontinensviadal után.

"Reméljük, hogy májusban, júniusban már rendeznek majd világkupaversenyeket, de most az Eb a legfontosabb, erre készülnek a sportolóink a hétvégi, szerenkénti ob-val" - fogalmazott.

Mint mondta, a járvány miatt sok mindent meg kellett változtatniuk a lebonyolítást illetően, s természetesen zárt kapuk mögött zajlanak majd a küzdelmek, a versenyzőket próbálják "burokban tartani". Egy-két kivételtől eltekintve mindenki ott lesz a rajtnál.

Ami a svájci Eb-t illeti, Altorjai szerint a válogatott a decemberi sikerek után nagy erkölcsi plusszal indul majd, de azt egyelőre nem tudják, hogy ezúttal mekkora lesz a mezőny. Azt mondta, feltételezhetően kicsivel többen lesznek, mint Mersinben, de a magyarok ezúttal az olimpiai kvalifikációra fókuszálnak, illetve a már biztos induló Kovács Zsófiának felkészülési állomás lesz az Eb az ötkarikás játékokra.

Altorjai Sándor arról is beszélt, hogy a közelmúltban visszavonult, olimpiai bajnok Berki Krisztián megkezdte a munkát a szövetség sportigazgatójaként, jellemzése szerint ugyanolyan hozzáállással, mint ahogyan sportolóként dolgozott. A volt klasszis versenyző jelenleg ismerkedik a szövetség működésével, s a nyolc szakág ügyeivel.

A szerenkénti országos bajnokságot megelőzően, pénteken rendezik a férfi csapatbajnokság első fordulóját, amelyen a Budapesti Honvéd SE, a KSI SE, a Győri AC és az FTC-Telekom indul. A versenykiírás szerint minden szeren egy felnőtt, egy ifjúsági és egy kadet korosztályú tornász eredménye számít.

Szerekhez lép többek között az Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid és a junior Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián is. Tomcsányi Benedek betegség, Kiss Balázs ujjficam, Dobrovitz Ádám pedig bokafájdalmak miatt hiányzik.

"A válogatott kerettagoknak hat szeren kell indulniuk, mert ez egy ellenőrző verseny. Azt várom tőlük, hogy azokat a gyakorlatokat, amelyek Tatán megvoltak, szépen megcsinálják. Ez a verseny a közelgő Európa-bajnokság szempontjából is fontos, hiszen a következő héten már szeretném kihirdetni a keretet a hétvégi versenyek alapján" - idézi a MATSZ sajtóközleménye Kovács István szövetségi kapitányt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!