TV műsor

A szlovákok elleni két meccsel készül a női jégkorong-válogatott

Sport, 2021.03.16

    Budapest, 2021. március 16., kedd (MTI) -  Az elit világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott a hétvégén két felkészülési mérkőzést játszik a szlovák csapat ellen.

A magyar szövetség (MJSZ) keddi beszámolója szerint csütörtöktől újra együtt gyakorol négy napon át a keret. Az első két napon a fizikai tesztelés mellett három jeges edzés szerepel a programban, majd szombaton és vasárnap este is Szlovákiával játszik Lisa Haley együttese a budapesti Tüskecsarnokban.

"Ez az utolsó fejlesztő tábor a közvetlen világbajnoki felkészülés előtt. Azt várom, hogy ott folytassuk, ahol legutóbb februárban abbahagytuk. A védekező munkánk csapatszinten javul, és a támadójátékunkban is kezdjük kiépíteni a jobb kapcsolatokat. Erre fogunk leginkább fókuszálni a mostani edzéseken és meccseken is" - fogalmazott a szövetségi kapitány, aki kiemelte, a legjobb 25 főt fogják kiválasztani a vb-re, ez pedig nem mindig a legtehetségesebb 25 játékost takarja. "Olyan együttesre van szükség, amelyben egymásért akarnak dolgozni. Ez már nem az egyénekről szól, hanem arról, hogy csapatként jól teljesítsünk".

A keretbe négy kapus, nyolc hátvéd és 14 csatár kapott meghívót. Klubkötelezettség miatt ezúttal nem tud az összetartáson részt venni a légiósok közül Jókai-Szilágyi Kinga, Jókai-Szilágyi Zsófia, Kreisz Emma, Mayer Fruzsina és Seregély Míra.

A két együttes legutóbb a 2019-es, budapesti Divízió I/A vb-n találkozott, akkor szétlövéssel 2-1-re győztek a szlovákok, de a magyaroknak ez volt az egyetlen pontvesztésük a tornán.

Az eredetileg április 7. és 17. közé kiírt vb-t a kanadai járványügyi helyzet miatt május 6-a és 16-a között rendezik. A tízcsapatos tornának az új-skóciai Halifax és Truro ad otthont, a magyarok az utóbbi helyszínen játszanak majd a japánokkal, a csehekkel, a németekkel és a dánokkal.


A program:
szombat: Magyarország-Szlovákia 19.00
vasárnap: Magyarország-Szlovákia 19.00


A női jégkorong-válogatott kerete:

kapusok:
Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsi (Debreceni HK), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)

hátvédek:
Gengeliczky Dorottya (Győri NEMAK-DANA ETO HC), Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest)

csatárok:
Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Kiss Andrea (MAC Budapest, Metzler Regina (Vasas SC), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Somogyi Vivien (KMH Budapest), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest), Szilágyi Tiffani (KMH Budapest)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!