A Szombathelyi Haladás FC 2022-es reményei

Sport, 2022.08.15

A Haladás FC Facebook oldalán nagy várakozás előzte meg a 2022-2023-as másodosztályú szezont. Most megmutatjuk, mi várható ebben a szezonban a Haladás FC-től!

Futball A Haladás FC előző szezonja és a nekifutás az új szezonnak

A magyar labdarúgásban van néhány olyan csapat, amely már évek óta próbálkozik azzal, hogy feljussonaz első osztályba és ismét múltjához hasonló módon szerepelhessen. Tipikusan ilyen például a Haladás csapata, amely történetében volt már magyar bajnoki bronzérmes is, most mégis évek óta a másodosztályban küzd a feljutásért. Persze a sportfogadók így is találhatnak értéket a szombathelyi csapat meccseiben, egy jó online sportfogadas bónusz segítségével komoly extra pénz mellett lehet a Haladás FC nyugat fellegvár találkozóira tippelni. Mert a sportfogadás kifejezetten ismert arról ezekben a napokban, hogy komoly üdvözlő bónusszal fogadják az új játékosokat az egyes oldalak, az első befizetett összegünk 100%-át megkaphatjuk extraként, ha jó helyet választunk.

Persze ettől még a Haladás FC nem fog visszajutni könnyedén az első osztályba. A 2021-2022-es szezonban a Szombathelyi Haladás FC nagyon sokáig harcban állt a feljutásért, viszont a szezon végére már elkezdtek becsúszni váratlan eredmények és végül 38 meccséből 13-at elveszítve zártak a szombathelyiek a 6. helyen. A teljesítményüket figyelve a Haladás FC Facebook oldalán is megállapították sokan, hogy a támadósorban kell keresni a problémák gyökerét. A hátsó alakzat kifejezetten jól muzsikált, hiszen mindössze 30 gólt kapott a csapat 38 meccsen, ugyanakkor komoly problémát jelent az, hogy 38 meccsen csak 37 gólt sikerült rúgni. Emellett egy nagyon harcos alakulat állt össze, az, hogy a legtöbb sárga lapot kapó játékosok listáján az első ötben két Haladás játékos is szerepelt, mindent elmond erről. Már ekkor volt arról szó, hogy a 2022-2023-as szezonra kifejezetten meg kell majd erősíteni a Haladas FC nyugat fellegvári csapatát. Az új szezonban is egyébként kifejezetten ajánlott a fogadás a magyar másodosztályra, főleg egy jó online sportfogadas bónusz kíséretében, hiszen komoly rangadók várhatóak az erős mezőnyben. Ráadásul rövidesen teljesen átalakul a másodosztály is, így még utoljára lehet ilyen sok csapat meccsére fogadni.

Az okok, amelyek a magyar csapat felemelkedéséhez vezettek

A Haladás FC a 2022-2023-as szezon előtt az a csapat volt, amelyiknél a legtöbb mozgás történt a játékosok tekintetében. A kölcsönzött játékosok tekintetében aki kölcsönben játszott, ő visszatért klubjához, ugyanígy visszaérkezett Szombathelyre a kikölcsönzött játékosok zöme. Külföldről is jöttek igazolások, például Bolla Gergő az NK Nafta Lendva csapatából jött haza, de jó igazolásnak számít Rácz Barnabás az FC Eindhovenből és Pálfi Donát a Győri ETO csapatától. A Szombathelyi Haladás FC csapatát választotta még

● Bartusz Dániel,
● Borvető Áron és
● Nagy Richárd is, ők alacsonyabban rangsorolt együttesekből érkeztek a gárdához.

Szabadon igazolhatóként érkezett Alban Taipi Észak-Macedóniából és Vanja Zvekanov Szerbiából. Elmondható tehát, hogy a Haladás nagyon szeretett volna erősíteni, és a szurkolók többsége a Haladás FC Facebook oldal tanulsága szerint elégedett is volt nagyjából az érkezők listájával. Viszont voltak komoly távozók is, ezért nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy kifejezetten erősödött a Hali.

Délczeg Gergely visszavonult, Guzmics Richárd is távozott, ahogy Stieber Aandrás és Szekér Ádám is. Tóth Milán is inkább a Sturm második csapatát választotta Ausztriában, miközben Artner Dávid az ország másik végére költözött a Nyíregyháza csapatához. Bokor Bence és Balogh Ferenc Sopronba távozott - de nem is soroljuk fel a teljes névsort, elég egyértelműen látható, hogy óriási változások történtek a csapat keretében.

Ha a teljes másodosztályt nézzük, akkor az indulásnál látható volt, hogy a Haladás a második vonalba tartozik, már ami a feljutási esélyeket illeti. Ez azt jelenti, hogy vannak esélyesebb csapatok a feljutásra, de a Haladás sem írható le és végig ott lesz majd a legjobbak sarkában. Az új tulajdonos Homlok Zsolt segítségével 15 új játékossal felturbózott szombathelyiek számára a rangadókon fog majd eldőlni a kérdés, néhány vereség a Diósgyőr, Gyirmót, MTK, Nyíregyháza, Szeged csapataitól azt fogja jelenteni, hogy ismét csak a hatodik hely környékén lesz majd a szombathelyi alakulat. A szezon elején már hatalmas meglepetéssel kezdtek a Haladásnál, hiszen az első fordulóban hazai pályán kerültek hátrányba nagyon korán a Csákvár alakulatával szemben és egészen a 93. percig kellett arra várni, hogy egyenlíteni tudjanak.

Azért szakértőnk, Ivett Hoffmann is felhívja a figyelmet arra, hogy eléggé egyoldalú volt már a végén a meccs, a Csákvár viszont rendkívül hatékonyan védekezett: „ezt azért tartom fontosnak kiemelni, mert megint előjött az a gyengesége a Halinak, ami a tavalyi feljutásba is került. Egyszerűen nem tudták feltörni szervezetten védekező, alapvetően gyengébb csapat hátsó alakulatát. ” Ezután pedig jött az előbb már említett bravúrsiker, hiszen rangadón voltak képesek idegenben legyűrni a Nyíregyháza csapatát. Németh Szabolcs csapata egy küzdős első félidő végén szerzett vezetést Molnár Rajmund góljával, innentől pedig már csak a védekezésre fókuszáltak. Az tavaly óta nem változott, hogy védekezésben kőkemény a szombathelyi csapat, így végül 1-0-s előnyt tartani tudtak a végéig. Viszont az megint látható, hogy a gólszerzés problémás lehet a Hali számára, ami kritikus döntő tényező lehet a végén.

Összességében elmondható egy szezon elejei összefoglaló végén, hogy a Haladás FC nem gyengült tavalyhoz képest, de annyit nem is erősödött, hogy igazi esélyesek legyenek a feljutásra. Már az első fordulóban a Csákvár elleni döntetlen megmutatta a gyengeségeiket, viszont a második körben Nyíregyházán már megmutatták azt, hogy mire lesznek képesek. A kérdés, hogy hányszor mutatja majd a jobb arcát Németh Szabolcs legénysége. A szezon első része alapján mindenképpen úgy tűnik, hogy bele tudnak majd szólni a végén a feljutás kérdésébe. Persze a lényeg az lenne, hogy fel is jussanak – mert erre már nagyon régóta várnak Szombathelyen.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!