A Telekom Veszprém után a Kielce skalpját is begyűjtötte a Tatabánya a felkészülése során

Sport, 2020.08.21

A felkészülés során nagyon összeszokottan muzsikál a Tatabánya férfi kézilabda csapata. Noha még csak az edzőmeccsek időszakában járnak női és férfi kézilabda csapataink, a várható forma az idény első fordulóiban már körvonalazódik.

Vladan Matics Tatabányán legalábbis ezt remélik, hiszen a csapat szárnyal az edzőmeccseken, első 5 meccséből mindet megnyerték, a Csurgó elleni mérkőzés pedig a csarnok párásodása és ebből következően csúszásveszély miatt szakadt félbe, de akkor is tatabányai előnnyel. Ráadásul a felkészülési skalpjuk között olyan nagycsapatok is szerepelnek, mint a Telekom Veszprém vagy a Kielce. Vladan Matic edző szerint minden gazdasági nehézség ellenére is jó úton halad a csapat, egyelőre jól muzsikálnak a fiúk csapatként, mint egy igazi zenekar. Reméli ugyanakkor, hogy a bajnokság szeptember 6-i kezdetére is ilyen jó, vagy még jobb formában lesznek.

Vladan Matic vezetőedző a Webrádiónak elmondta, hogy a csapat természetesen az összeszokás fázisában van, ám nagyon sok a biztató jel, a csapat igazi zenekarként muzsikál. Fontos, hogy az összes mezőnyjátékos magyar, tette hozzá Matics mester, így nyelvi akadályok egyáltalán nincsenek. Az egész csapat nagyszerűen játszik, az látszik, hogy Győri Mátyás tartja össze a támadásokat, akkor fantasztikus dolgokra képes a csapat, amely a felkészülés során idegenben verte a Telekom Veszprémet (33-31), míg hazai pályán a lengyel sztárcsapatot, a Kielcét (28-27). Az utóbbi meccsen már nézők is lehettek, ami Matke bevallása szerint óriási erő és segítség volt.  

A legfontosabb az, tette hozzá a vezetőedző, hogy a bajnoki rajtra összeálljon a csapat. Mint elmondta, a Veszprém és a Szeged más kávéház, a két nagycsapat megelőzésére nem sok esélyt lát. A Tatabánya célja a harmadik hely megszerzése, valamint a most induló Európa Ligában való minél jobb szereplés. Az előreláthatólag szeptember 6-án kezdődő bajnokságban sem lesz könnyű dolguk, mert a középmezőny sokat erősödött és élre menő csatákat kell vívni majd a Balatonfüreddel, az FTC-vel, a Gyöngyössel vagy éppen a Csurgóval - zárta sorait Vladan Matics.  

Boros Tamás

(Webrádió)

Címkék

Tatabánya Vladan Matics
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!