A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata

Sport, 2024.03.27

Elkezdődött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem százéves fennállásának centenáriumi ünnepségsorozata, melynek első kommunikációs eleme a szerdán átadott TF100 fal, ezzel egyidőben fotókiállítás nyílt az oktatási intézmény 25 vezető oktatójáról és személyiségéről.

A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata A kiállítás Turós Balázs fotóművész képeiből áll és a TF központi épületének aulájában lehet megtekinteni. Az eseményen elhangzott, hogy a fal és a képek egy olyan belsőépítészeti koncepció nyitóelemei, amely a jövőben kerül megvalósításra az intézményben.

"A TF jövőre ünnepli alapításának századik évfordulóját és ez az első hivatalos kommunikáció. Ezzel a fallal, illetve az aulában elhelyezett 25 portréval megfogalmazzuk, hogy mit nyújtott nekünk eddig ez az egyetem, mit gondolunk a jövőjéről és gyakorlatilag azt, amit ez a közösség a TF-en keresztül a világban képvisel" - mondta Sterbenz Tamás, az egyetem rektora, majd hozzátette, nem volt könnyű kiválasztani a 25 jelöltet, de az infrastruktúra változásával és bővülésével szeretnének majd további portrékat kihelyezni.

Az avatóünnepségen beszédet mondott Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, valamint Turós Balázs fotóművész is, illetve részt vett a ceremónián Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta és Koch Máté világbajnok párbajtőröző is.

"Nem idealizált képeket szerettünk volna, amelyek a magazinokban is megjelennek, hanem sokkal személyesebb és őszintébb hangvételű fotókat, amelyek a megszokottnál valamivel többet mondanak el a szereplőkről, ezáltal a nézők is közelebb kerülnek hozzájuk" - mondta Turós Balázs.

Az 1925-ben alapított TF - amely jövő novemberben lesz százéves - centenáriumi ünnepségsorozatának folytatásában bemutatják majd az egyetem történetét és nagyjainak életét feldolgozó könyvet és filmet, jövőre pedig egyetemi röplabda Európa-bajnokság, konferenciák, faültetés, bélyegkiadás és sportfilmfesztivál is várható.
(MTI)

Galériánk

A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata A TF100 Fal átadásával és fotókiállítással indult a TF centenáriumi ünnepségsorozata
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!