TV műsor

A Vasasnál a felkészülés egy fázisának tekintik a férfi vízilabda Magyar Kupát

Sport, 2020.07.14

Vad Lajos, az A-Híd VasasPlaket férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője a felkészülés egy fázisának tekinti a jövő héten rajtoló Magyar Kupa küzdelmeit.

A szakvezető kedden az M1 aktuális csatornán emlékeztetett, hogy a koronavírus-járvány miatt három és fél hónapig nem edzhettek medencében a játékosok, ezért fizikálisan vissza kellett hozni őket egy olyan szinte, ahonnan a csapatépítés elkezdődhet.

"Most éppen itt tartunk. Nagyon jó erőben vannak a srácok, úgyhogy most tartunk ott hat hét után, hogy elkezdhettük a taktikai, technikai edzéseket" - nyilatkozta Vad Lajos.

Hozzátette, a múlt héten már edzőmérkőzéseket is játszottak, és meglepően jól teljesítettek.

"Új csapat vagyunk, sok a fiatal, négy-öt helyről jöttek a játékosok, ezért idő kell. Idő kell az összeszokáshoz, a csapat és az edző között is. Úgy érzem, akaratban nem lesz hiány, és ez nagyon komoly alapja lehet az új Vasasnak" - vélekedett a vezetőedző, aki az előző idényben még az OSC-t irányította.

Vad elárulta, a felkészülés egy fázisának fogják fel a Magyar Kupa-sorozatot, ezért konkrét elvárásokat nem is fogalmazott meg csapatával szemben.

A sorozat első körében jövő hétvégén négy helyszínen, a Margitszigeten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerzett eredményeket továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2-án újra négy négyes csoportban küzdenek majd. A harmadik forduló (augusztus 8-9.) csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik, és ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak. A negyedik forduló (augusztus 15-16.) az egész torna utolsó szakasza, amelyben a helyosztó mérkőzéseket játsszák.

A Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában.

"Nem mondanám, hogy bombaformában fogunk játszani a jövő héten, de le kell tennünk a névjegyünket, és mindenkinek meg kell mutatnunk, hogy számolni kell velünk" - nyilatkozta Bátori Bence. A Szolnokról igazolt világbajnok vízilabdázó hozzátette, a csapatépítésnek is nagyon fontos állomása lesz a Magyar Kupa.

A Vasas az első csoportkörben Tatabányán a házigazdák mellett az Egerrel és a Honvéddal találkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!