TV műsor

A versenyek számának csökkentésében bíznak a rövidpályás gyorskorcsolyázók

Sport, 2020.05.21

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzet nyomán abban bíznak, hogy a következő idényben a megszokottnál kevesebb viadalra kell elutazniuk.

Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere az M4 Sportnak adott csütörtöki interjúban rámutatott: a nyári sportágakéhoz képest szerencsés a helyzetük, hiszen egyedül a világbajnokság maradt el a szezon végén, ezáltal a tervezett négyhetes pihenőből hat hét lett. Előre tekintve reményét fejezte ki, hogy amennyiben nem jön második hulláma a járványnak, akkor a következő szezon talán kisebb-nagyobb változásokkal bár, de elindulhat.

Elárulta: bíznak a versenyek - köztük a világkupa-viadalok - számának csökkenésében, miután a világjárvány jelentős hatást gyakorolt a büdzséjükre.

"Ez így talán furcsa, de tényleg lényeges, hogy meg tudjuk őrizni a felkészülésnek minden olyan momentumát, amely a minőségért felel, nem szeretnénk ezekből szabdalni" - fogalmazott.

Elmondta, a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) a nagypályás versenytervezetet már letette az asztalra, arra számos módosítási javaslat érkezett, így Bánhidi szerint az ő programjuk kapcsán is megfelelő döntések meghozatalára készül a szervezet.

Bánhidi kifejtette, április közepén egyénileg, ám a tervezetteknek megfelelően elkezdték az edzéseket. A jeges edzések hétfőn indulnak a 16 fős, juniorokkal kiegészülő olimpiai keretnek, eleinte jégkoronggal, később alapozással. Mint mondta, alapvetően változatlan a névsor, később elképzelhető egy-két új fiatal csatlakozása.

A versenyzők töretlenül, kellő elszántsággal és hittel készülnek az olimpia előtti, így kiemelten fontos idényre, az olimpiai- és Európa-bajnok Burján Csaba pedig eltiltása lejártával decemberben tud csatlakozni, ő rendkívül "komolyan és acélozottan" készül.

Minden évben az olaszországi Courmeyeur a magaslati felkészülés helyszíne, idén augusztusban ott, vagy Bormióban tréningezhetnek. Amennyiben a helyzet nem teszi lehetővé, abban az esetben viszont hazai edzőtáborral számol Bánhidi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!