Akadályverseny Eb - Három magyar érem

Sport, 2023.06.12

Magyarország két arany- és egy ezüstérmet szerzett a Tatai Olimpiai Központban rendezett akadályverseny (OCR) Európa-bajnokságon.

Strommer László 3 kilométeren, majd 12 kilométeren sem talált legyőzőre az 55-59 éves korosztályban, Komondi Csaba pedig a 45-49-es korosztályban lett második a rövidebb távon - a szervezők hétfői tájékoztatása szerint.

A kontinensbajnokságon 32 ország 1500 versenyzője vett részt.

Rozina Tamás versenyigazgató, a Magyarországi OCR Sportszövetség ügyvezető alelnöke elmondta, a magyar rendezés minden várakozást felülmúlt.

"A nemzetközi delegációk egybehangzó véleménye szerint ez volt minden idők legnagyobb és legjobb Európa-bajnoksága. Minden szerénytelenség nélkül kijelenthetjük: Magyarország magasra tette a lécet ebben a sportágban is" - mondta a sportvezető.

Ez volt az első OCR Eb azóta, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) tavaly novemberi kongresszusán megszületett a döntés: a párizsi olimpia után a lovaglást az OCR akadályverseny fogja felváltani az összetett sportágban. Az átállás fokozatosan történik, az utánpótlás korú öttusázók számára már idéntől OCR szerepel a versenyek programjában. A múlt csütörtökön zárult litvániai U17-es és az U19-es Eb-n már ilyen rendszerben zajlottak a versenyek. Ugyancsak sporttörténelminek számított a tatai Eb abból a szempontból, hogy ez volt az első világverseny a sportág történetében, amelyen indultak paraversenyzők is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!