Akár a vb-re is átcsoportosíthatják a vízilabdázók európai kvótáját

Sport, 2023.11.03

Egyelőre kérdéses, miként alakul az olimpiai kvalifikáció a női vízilabda-válogatott számára azt követően, hogy csütörtökön kiderült: januárban Izraelben biztosan nem rendezik meg az Európa-bajnokságot, ahol a legjobb, kvótával még nem rendelkező együttes jutott volna párizsi repülőjegyhez.

A Magyar Vízilabda Szövetség összefoglalója szerint a női válogatott még júniusban, a Long Beachen rendezett világkupa szuperdöntőben elért negyedik helyezésével biztosította indulási jogát a februárban sorra kerülő világbajnokságon, amelyre a többi csapatnak az Eb-n lett volna lehetősége kijutni. Sajtóhírek szerint van esély arra, hogy a kontinensviadalon megszerezhető kvótát átcsoportosítják a világbajnokságra, "ami első hallásra jó hírnek tűnik a lányok szempontjából, mivel a görögökkel és az olaszokkal hárman maradtunk az igazán erős együttesek közül, akik az egy európai és a Dohában elérhető két maradék kvótára pályáznak" - áll az MVSZ honlapján.

Ugyanakkor egyelőre még az sem dőlt el, hogy végül lesz-e Európa-bajnokság, ugyanis a hírek szerint a németek a férfi, a hollandok pedig a női Eb-t rendeznék meg külön-külön.

Az izraeli Eb törlése - vagy halasztása, ugyanis még ezt sem lehet tudni pontosan - a magyar férfi válogatottat nem érinti, hiszen Varga Zsolt együttese nyáron, a fukuokai világbajnokságon szerzett aranyérmével begyűjtötte az olimpiai kvótát, Netanyában pedig főként a fiatalok kaptak volna lehetőséget.

A kontinensviadalnak a palesztin-izraeli fegyveres konfliktus miatt nem ad otthont Izrael.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!