Akár kétezer induló is lehet a 2023-as budapesti karate-világbajnokságon

Sport, 2022.12.02

Hatalmas mezőnyt, 1600 és 2000 közötti indulói létszámot várnak a magyar szervezők a karatésok jövő évi budapesti felnőtt-világbajnokságára.

A résztvevő sportszakemberek száma is elérheti a kétezret - jelentette ki Falusi Márton, a szervezőbizottság vezetője a hazai szövetség honlapjának azt követően, hogy a magyar fővárosban helyszíni szemlét tartott a Karate Világszövetség (WKF) magas rangú delegációja.

A 2023-as vb-t október 24. és 29. között rendezik a Papp László Budapest Sportarénában, a csúcsviadalt megelőzően itt tartja kongresszusát a WKF, emellett nemzetközi bírói továbbképzésre és vizsgára is sor kerül.

"Mind a versenyzők, mind a sportszakemberek hatalmas létszáma várhatóan megdönthetetlen rekord lesz, lévén 2024-től új formában rendezik a világbajnokságokat" - nyilatkozta Falusi Márton. Elmondása szerint a sportág történetében a budapesti lesz az utolsó, hagyományos formában sorra kerülő klasszikus nagy vb, ahol még létszámkorlátozás nélkül indulhatnak a résztvevők, vagyis országonként és kategóriánként egy-egy nevezés lehetséges, illetve egyéni és csapatversenyeket is rendeznek. A magyarországi vb-t követő években ugyanakkor már külön egyéni és csapat-világbajnokságot bonyolítanak majd le, ahol például egyéniben legfeljebb 32 fő indulhat egy-egy kategóriában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!