Ancsin László: a párizsi olimpiára az ideihez hasonló, erős birkózócsapat utazhat

Sport, 2021.09.07

Ancsin László, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) új főtitkára szerint a párizsi olimpiára a tokióihoz hasonló, erős csapat utazhat.

Ancsin László szeptember elsején vette át a főtitkári teendőket Farkas Tibortól, akinek a tokiói olimpiával lejárt a szerződése.

Ancsin, aki több mint 10 éve az MBSZ elnökségi tagja, az M4 Sport Sporthíradóban kedden elmondta, hogy eddigi döntéshozói feladatkörét most az előkészítési és a végrehajtási munkálatok fogják felváltani. Hozzátette, a hivatali munka nem idegen számára, 25 évig dolgozott a közigazgatásban.

"Sportdiplomáciailag óriásit léptünk előre" - mondta az újonnan kinevezett főtitkár a birkózás megítéléséről.

Ancsin László - aki a Magyar Szumó Szövetség elnöke is - ugyanakkor kiemelte, hogy a tapasztalt versenyzőket lassan leváltják a fiatalabb, kevésbé rutinos birkózók, ezért gyengébb időszakra számít. A 2024-es párizsi olimpiára viszont az ideihez hasonlóan erős csapatban reménykedik - Tokióban egy-egy arany- és ezüstérem mellett egy ötödik helyet szereztek a magyarok -, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia adta új lehetőségek miatt a hazai versenyzők "felemelkedésére" számít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!