Angol-magyar - Elégedetlen hangvételű értékelések a brit sajtóban

Sport, 2021.10.13

Az angol labdarúgó-válogatott teljesítményével elégedetlen, nem egyszer Gareth Southgate szövetségi kapitányt személyesen kritizáló értékelések jelentek meg a szerdai brit sajtóban a londoni Wembley Stadionban kedd este rendezett, 1-1-es döntetlennel végződött angol-magyar világbajnoki selejtezőmérkőzésről.

Jason Burt, a The Daily Telegraph című konzervatív napilap sportrovatának vezető futballtudósítója elemzésében úgy fogalmazott: bár a döntetlen nem rontotta érdemben annak az esélyeit, hogy Anglia kijusson a jövő évi, katari világbajnokságra, kissé lehűtötte azonban az ahhoz fűzött reményeket, hogy mire lesz képes a csapat Katarban.

Burt értetlenségének adott hangot amiatt, hogy Southgate alig több mint egy óra játékidő után lecserélte Jack Grealish-t, aki szerinte egyértelműen az angolok legjobbja volt a keddi mérkőzésen.

"Ha Grealish nem volt sérült, vagy ha ez nem egy előre tervezett, netán elővigyázatosságból meghozott döntés volt, akkor furcsa lépésnek tekinthető" - áll a The Daily Telegraph szakírójának értékelésében.

Burt megállapította azt is, hogy sem Harry Kane, sem Raheem Sterling - akiket Southgate szintén lecserélt - nem volt formában. Mivel egyikük sem lőtt, Grealish pedig már a pályán sem volt, mitől lett volna veszélyes az angolok játéka? - tette fel a kérdést a brit lap szakértője megjegyezve, hogy mindez egy olyan ellenfél ellen történt, amelyet az angolok "Budapesten 4-0-val félresöpörtek".

A The Times című napilap szerdai elemzése szerint a kedd esti mérkőzésre kidolgozott "angol haditerv messze járt attól, hogy meggyőzőnek lehessen nevezni".

A lap szerint Phil Foden és Mason Mount felvonultatása Declan Rice mellett az angol középpályán azt a célt szolgálta, hogy több kreativitást kölcsönözzön az angolok játékának az ellenőrzés elvesztésének veszélye nélkül. Ez nem bizonyult működőképes megoldásnak, bár Southgate-nek ettől egyelőre nem kell elvesztenie a kísérletbe vetett hitét.

A lap úgy vélte, Kane és Sterling lecserélése egy olyan időszakban, amikor Anglia éppen megpróbált kicsikarni egy gólt és erre volt még 14 perce a rendes játékidőből, jelezte, hogy ez nem volt egy sikeres este. Southgate elképzelése a jövőről most nem bizonyult működőképesnek, bár ez nem jelenti azt, hogy ezeket az elképzeléseket máris át kell adni a múltnak - tette hozzá a The Times szakírója.

A brit lapok részletesen beszámolnak a magyar szurkolók és a rendfenntartó erők közötti összecsapásról is. A The Daily Telegraph szerint meg nem erősített értesülések vannak arról, hogy amikor a rendőrség filmezni kezdte a rendbontást, a "magyar ultrák" megtámadták a rendőröket és el akarták venni a kameráikat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!