Asztalitenisz Európa Kupa - Döntős a Pécs

Sport, 2021.03.28

A PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata másodikként végzett a csoportjában az Európa Kupa első szakaszában, ezzel bejutott a májusi döntőbe.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a pécsiek Varasdon eredetileg a házigazda STK Starr Croatia, az olasz Top Spin Messina és a portugál Clube Desportivo Sao Roque csapatával játszottak volna az Európa Kupa D csoportjában, ám a portugál klub a vírushelyzet miatt nem tudott elutazni Horvátországba. Mivel a csoportokból az első és második helyezettek jutottak tovább, a PEAC-nak elég volt a két ellenfeléből egyet megelőzni.

Ezt pedig már szombaton megtette, mivel 3-0-ra legyőzte az STK Starr Croatiát, amely korábban a Messina ellen sem tudott meccset nyerni. A PEAC és a Messina vasárnap már biztos továbbjutóként a csoportelsőségért küzdhetett meg egymással, és az olasz gárda 3-1-re győzött.

A tervek szerint május 12. és 15. között a horvátországi városban rendezik az Európa Kupa döntőjét is, amelyben a most továbbjutott nyolc együttes mellett a Bajnokok Ligája csoportköréből kiesett hat csapat lesz még érdekelt.


Eredmények, férfi Európa Kupa, 1. szakasz, D csoport (Varasd):
Top Spin Messina (olasz)-STK Starr Croatia (horvát) 3-0
PTE-PEAC Kalo-Méh - STK Starr Croatia 3-0
Top Spin Messina - PTE-PEAC Kalo-Méh 3-1

A csoport végeredménye: 1. Top Spin Messina 4 pont, 2. PTE-PEAC Kalo-Méh 3, 3. STK Starr Croatia 2

A döntőbe jutott csapatok:
az Európa Kupából: PTE-PEAC Kalo-Méh, Top Spin Messina (olasz), STK Libertas Marinkolor (horvát), CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (román), Asisa Borges Vall (spanyol), TTSC UMMC-ELEM (orosz), Solex-Consult Wiener Neustadt (osztrák), SK Vydrany (szlovák)
a Bajnokok Ligájából: Post SV Mühlhausen 1951 (német), TTC Enfireex Ostrava (cseh), AS Pontoise Cergy TT (francia), de Boer Traverzo (holland), SPG Walter Wels (osztrák), Leka Enea TDM (spanyol)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!