Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen

Sport, 2024.03.07

A sportinfrastruktúra-fejlesztési program által olyan helyszínek jönnek létre országszerte, amelyek motivációt jelenthetnek a fiatalok számára a sportolásra - mondta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára csütörtökön Vecsésen.

Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Schmidt Ádám a Halmy József Kézilabdacsarnok átadásán úgy fogalmazott, a magyar sportélet egyik legfontosabb kérdése ma, hogy hogyan lehet kialakítani a fiatalokban az elköteleződést a sport iránt és hogyan lehet megőrizni a fiatalok sportszeretetét. Kiemelte, a szabadidőért folytatott versenyben a mozgásnak sok vetélytársa akad, sokszor kihívás kimozdítani a fiatalokat otthonról, hogy az okostelefonok világa és a virtuális valóság helyett sportoljanak és váljanak valódi, hús-vér közösségek tagjaivá. Hozzátette, ez csak akkor lehet sikeres, ha vonzó alternatívát kínálnak számukra és ezért is fontos a kormány támogatásával megvalósuló sportinfrastruktúra-fejlesztési program, hiszen általa olyan helyszínek jönnek létre országszerte, amelyek megfelelnek a 21. század elvárásainak és motivációt jelenthetnek a sportolásra a fiatalok számára is. Az új létesítménnyel a helyi és a környékbeli fiatalok most segítséget kapnak ahhoz, hogy megtegyék az első fontos lépést afelé, hogy a sportolás a mindennapok kihagyhatatlan része legyen - hangsúlyozta. Nyul Zoltán, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) magasépítésért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy beruházási oldalról kiemelt szempont, miszerint a lehető legjobb minőséget adják az adott településnek, mind funkcionálisan, mind gazdaságossági, üzemeltethetőségi, esztétikai szempontból. Hozzátette, a csarnok - amellett, hogy sportcélokra kiváló -, a közösségi funkcióit is maximálisan be fogja tudni tölteni; a több mint kétmilliárd forintos költségvetési forrásból megvalósuló létesítmény a vecsési jövőépítést és az egészséges életmódot szolgálja; az épület gyakorlatilag közel nulla energiaigénnyel üzemeltethető; egy középülettől pedig elvárható, hogy meghatározó legyen az adott utcakép, város, térség szempontjából és emelje a településképet. A most átadott épület is ilyen - jelezte. Szűcs Lajos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a sport szeretetét gyermekkorban lehet megtanulni és megtanítani. A sportlétesítmények megvalósítása az agglomerációban a mindennapok elengedhetetlen és legfontosabb kötelezettsége, az elmúlt években a választókerületbe több mint tízezer új lakó költözött, közülük legalább két-háromezer fiatal általános iskolás, óvodás vagy bölcsődés. Az új sportlétesítmény a mindennapos testneveléshez is hozzá fog járulni Vecsésen, hiszen délelőtt a diákoké, délután pedig a sportolni vágyóké lesz - fűzte hozzá. Szlahó Csaba polgármester arról beszélt, hogy a helyszín az egyik legdinamikusabban fejlődő településrész, Vecsés kézilabdázói pedig komoly hagyományokra tekintenek vissza, így a teremre nagyon nagy szükség volt.
(MTI)

Galériánk

Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen Átadták a Halmy József Kézilabdacsarnokot Vecsésen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!