Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen

Sport, 2023.06.02

Átadták a szombathelyi Király Sportlétesítmény több mint 4,2 milliárd forintos költségvetési forrásból megvalósult fejlesztéseit, melyek során megújult és két újabb, az UEFA-előírásoknak megfelelő élőfüves pályával, valamint két edzőterülettel bővült az eddigi pályarendszer. Felépült egy háromszintes, 1800 négyzetméter alapterületű bentlakásos sportdiagnosztikai és rekreációs központ, továbbá egy 1300 négyzetméter alapterületű, irodákat és öltözőket is magában foglaló épület is.

Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár az átadóünnepségen köszöntőjében hangsúlyozta: bár a magyar sport eredményességére nem lehet panasz, nem léphetnek előre az olyan modern, a mai kor igényeit minden téren kiszolgáló infrastruktúra nélkül, mint a Király Sportlétesítmény.

Szavai szerint egy ilyen létesítmény motivációt jelent a gyerekeknek, hogy az okostelefon helyett a sportot, a virtuális valóságot, az olyan közösségeket válasszák, mint amilyen a Király Sportegyesület, amelynek ma már több mint 250 tagja van.

"A sport kitartásra, tisztességre és alázatra nevel, a sport jobb emberré tesz" - mondta.

Schmidt Ádám kiemelte: az a tény, hogy a fejlesztések során nemcsak a sportra és a mozgásra, hanem a rehabilitációra is hangsúlyt fektettek, egy külön érték, amelyet a lehetőségekhez mérten mindig támogatni fog a sportirányítás.

Király Gábor 108-szoros válogatott futballkapus, a Király Sportlétesítmény tulajdonosa fotókkal prezentálva mutatta be a sportegyesületet, illetve annak a 20 évnek a történetét, amióta belevágtak a Király Sportlétesítmény építésébe, három ütemben történt fejlesztésébe, tíz évvel ezelőtt megalapítva a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskolát.

Köszönetet mondott a támogatásokért, s külön kitért arra, hogy 2015-ben Orbán Viktor miniszterelnök is megtekintette a fejlődő sportlétesítményt, támogatásáról biztosította elképzeléseiket.

Király Gábor felidézte azokat a felkészülési tornákat, amelyek első osztályú és NB II-es rendezvényeknek is helyt adtak, a Király Kupát, az egyesületük által szervezett edzőtáborokat.

László Győző (Éljen Szombathely), sportért felelős alpolgármester köszöntőjében kijelentette: Szombathely nem véletlenül a nemzet egyik sportvárosa, sportsikerei országosan is meghatározóak, igazi "sportlegendákkal" büszkélkedhetnek, akik közé tartozik Király Gábor is.

Az alpolgármester köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amelyet Király Gábor és csapata az elmúlt két évtizedben Szombathely sportjáért és a szombathelyiekért tett.

Gadányi Károly, az MLSZ Vas vármegyei Igazgatóságának társadalmi elnöke példaértékűnek nevezte azt a szakmai munkát, utánpótlás-nevelést, amelyet az egyesület a fiatalok körében kifejt, és amely a Király Sportlétesítményben folyik.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen Átadták a Király Sportlétesítmény újabb fejlesztéseit Szombathelyen
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!