Atlétikai Eb - Nem lesz magyar gerelyhajító a döntőben

Sport, 2024.06.11

Rivasz-Tóth Norbert és Herczeg György is gyengén dobott, így esélyük sem volt a döntőbe jutásra a férfi gerelyhajítás keddi selejtezőjében a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

Az idei szezonban eddig mindkét magyar magához képest visszafogottan teljesített és ezen az Eb-n sem tudtak változtatni.

Az első selejtezős csoportban szerepelt Rivasz-Tóth elsőre 71,32 métert dobott, amin a következő két sorozatban már nem tudott javítani és ezzel végül a 24. lett.

A felnőtt mezőnybe tavaly, 84,98 méteres országos csúccsal berobbant Herczeg György honfitársánál is jobban szenvedett. Az FTC 19 éves gerelyhajítója nem találta a megfelelő ritmust, kidobásai kifejezetten erőtlennek tűntek, és dobásai a 70 métertől is messze elmaradtak, ezért az első kettőt le sem mérette, a harmadik kísérlete pedig kereken 65 méteres volt csak, amivel a 27. helyen végzett.

"Sajnos a májusi versenyeim nem úgy sikerültek, ahogy szerettem volna és ez elvette az önbizalmamat. Pedig áprilisban és májusban is jókat dobtam az edzéseken, de a rossz versenyeket mindig cipeltem magammal. Ma úgy éreztem, hogy egyszerűen semmi sem állt össze, sajnálom" - mondta az MTI-nek Herczeg, aki abban bízik, hogy a következő időszakban többet fog tudni edzeni és vissza tudja majd szerezni az önbizalmát.

Férfi tízpróbában Gálpál Zsombor rúdugrásban 4,10 métert teljesített (645 pont), így nyolc próba után 6102 ponttal a 21. helyen áll.

A tízpróbázók kedd este gerelyhajítással folytatják versenyüket, majd az 1500 méterrel zárják a kétnapos küzdelmet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!