Atlétikai ob - A teljes hazai élmezőny indul, Pars visszatér - ELŐZETES

Sport, 2019.07.26

Az MTK Budapest otthonában, a Lantos Mihály Sportközpontban kerül sor a hétvégén a 124. atlétikai országos bajnokságra, melyen a teljes hazai élmezőny indul, s visszatér az olimpiai bajnok Pars Krisztián.

A kétnapos ob 38 versenyszámára 516 nevezés érkezett. Pályára lép többek között a magyar atlétika első világbajnoka, a súlylökő Márton Anita, Krizsán Xénia, aki hétpróbában júniusban 25 éves országos csúcsot döntött meg és az Eb-bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence - ők valamennyien már teljesítették a tokiói olimpiai szintet. Utóbbi nagy ellenfele, klubtársa, Pars Krisztián lesz, aki most tér vissza doppingvétség miatti eltiltása után. Nagy kérdés, milyen teljesítményre lesz képes, ugyanis Halásszal együtt sérüléssel bajlódik.

Rajtuk kívül több tehetséges fiatal verseng az érmekért, köztük az elmúlt hetek korosztályos kontinensbajnokságainak magyar érmesei, Farkas Petra (távolugrás), Mátó Sára (400 m gát), Németh Zsanett (kalapácsvetés) és az első magyar ifjúsági Európa-bajnok, a gátas Eszes Dániel is.

Az olimpiai szintek mellett a dohai világbajnokság szintjeinek teljesítése is cél az ob-n.

Az ob versenyei szombaton 14.15-kor, vasárnap 14 órakor kezdődnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!