TV műsor

Atlétikai vb 2023 - MSZP: a Quaestortól szerezték az atlétikai stadion telkét

Sport, 2019.12.04

Áron alul, a Quaestortól "nyúlta le" a kormány azt a ferencvárosi telket, amelyen az atlétikai stadiont tervezik felépíteni - mondta az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselője szerdán Budapesten.

Szakács László a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy ez az eset is a Fidesz torz gazdaságpolitikáját mutatja: elveszik a kisemberek pénzét, aztán átjátsszák az oligarcháiknak.

Hozzátette: a magyar állam úgy "kártalanította" a Quaestor-károsultakat, hogy a piaci ár ötödéért "lenyúlta" azt a telket, amelyre a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság stadionját akarják felépíteni

Öt éve nincs felelőse a Quaestor-ügynek, amelyben 32 ezer károsult összesen 220 milliárd forintja tűnt el - emlékeztetett.

Szakács László bírálta az eddigi kártalanítást, mondván, hogy az csak szűk kört érintett, és 15 ezren semmit nem kaptak. Az ellenzéki politikus teljes kártalanítást szorgalmazott.

Meg kell állapítani az ügyben a Magyar Nemzeti Bank felelősségét is, mert nem járt el kellő körültekintéssel - tette hozzá.

Kálmán-Pikó István, a Quaestor-károsultak képviselője azt mondta, az állam 18 milliárd forintért vette meg a telket a Quaestor csődje után, holott a piaci értéke 100-200 milliárd forint között van. Ha az állam piaci áron vette volna meg a telket, száz százalékban kártalanítani lehetne a károsultakat - jelentette ki, sürgetve, hogy még a telek beépítése előtt történjen meg a teljes kártalanítás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!