Atlétikai vb - Fekete Fédra kiesett magasugrásban

Sport, 2023.08.25

Fekete Fédra búcsúzott a női magasugrás selejtezőjében pénteken a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A 25 éves magyar versenyző a világranglista 60. helyezettjeként várhatta a selejtezőt, amelynek 35 fős mezőnyében övé volt a leggyengébb egyéni eredmény. Fekete 1,87 méteres legjobbját idén és teremben ért el, miközben a döntőbe jutáshoz szükséges szintet 1,94 méterben határozták meg, avagy a legjobb 12 folytathatta a fináléban.

A Budapesti Honvéd atlétája már 1,75 méteren elkezdte a versenyt, ezt elsőre teljesítette, az 1,80-on pedig másodikra jutott túl.

Az 1,85 méter viszont már nem sikerült, így búcsúzott a vb-től.

"Élveztem a versenyt, nagyon jó volt. Azt kicsit sajnálom, hogy nem lett meg az 1,85, de így is boldog vagyok, hogy itt lehettem" - nyilatkozta az MTI-nek Fekete Fédra, akinek az első két kísérlete kifejezetten rosszul sikerült 1,85 métrren, harmadikra viszont nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy átjusson a léc felett. - "A sarkammal húztam le. Sajnálom, hogy nem az volt az első azon a magasságon. Az első kettőnél túl közel voltam és nem jött ki a támasz, a harmadiknál mentem hátra a megfelelő távolságra."

A BHSE ugrója kiesése után még nem jött ki a pályáról, hanem nézte a többieket, köztük a két legnagyobb favoritot, a címvédő ausztrál Eleanor Pattersont és az ukrán Jaroszlava Mahucsihot.

"A felnőttek között ez volt az első nagy világversenyem. Örülök, hogy bennmaradhattunk nézni a legjobbakat. Nagyon élveztem" - jegyezte meg a magyar sportoló, aki a jövőben arra fog törekedni, hogy több hasonló nagy versenyre ki tudjon jutni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!