Atlétikai vb - Helebrandt Máté gyalogló célja az élmezőnybe kerülés

Sport, 2023.06.06

Helebrandt Máté háromszoros olimpikon gyalogló szerint nagyon nehéz lesz felvenni a ritmust az élmezőnnyel, de szeretne az első tízben végezni 35 kilométeren a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A 34 éves atléta az MTI-nek elmondta, hogy 2017 és 2021 között 50 kilométeren versenyzett, de kénytelen volt váltani, mivel a tavalyi Európa-bajnokság óta 35 kilométer a gyaloglás leghosszabb versenyszáma. A jövő évi párizsi olimpián pedig már csak 20 kilométert rendeznek, illetve új versenyszámként bekerül a programba a vegyes váltó.

"Az a célom, hogy az első tízben benne legyek, de ez nagyon nehéz lesz, mivel sűrűbb lett a mezőny. Korábban aki gyors volt, az 20 kilométeren indult, akinek jobb volt az állóképessége az pedig 50-en, így viszont a gyors versenyzők 35 kilométeren is jók" - mondta a 16-szoros magyar bajnok. Hozzátette, az edzéseken úgy érzi, sikerült az átállás, versenyen viszont még nem tudta kihozni magából a maximumot.

"Mindig közbejött valami, vagy beteg vagy sérült voltam verseny előtt, a tavalyi Eb-n pedig kizártak, úgyhogy ezen a távon még vannak hiányérzeteim" - mondta Helebrandt, majd kiemelte, hogy nemrég átvészelt egy kisebb sérülést, de már száz százalékosan tud edzeni, és kizárólag a budapesti vb-re koncentrál.

"Már voltam három olimpián, mellette pedig nagyon sok világversenyen, és mindegyikhez nagyon jó emlékek fűznek. Sőt, mindegyiket nagyon-nagyon vártam, de ez a vb most különösen feldob és motivál, hiszen Magyarországon ekkora nemzetközi verseny még nem volt, és már most érzem ezt a különleges hangulatot" - hangsúlyozta a 2017-es londoni világbajnokságon ötödik gyalogló.

Az augusztus 19. és 27. közötti budapesti atlétikai világbajnokság Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!