Atlétikai vb - Kovács Ferenc Soma szezoncsúccsal búcsúzott 5000 méteren

Sport, 2023.08.24

Kovács Ferenc Soma idei legjobb eredményét elérve előfutamában a 21. helyen ért célba, így nem jutott fináléba férfi 5000 méteren a budapesti atlétikai világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 19 éves futó - az este egyetlen magyar szereplője - három hete U20-as Európa-bajnoki bronzérmet nyert 3000 méter akadályon, és a vb-szereplést egyfajta jutalomjátéknak tekinthette. Az egyértelmű volt, hogy nincs esélye az első nyolc közé kerülésre, ami döntőbe jutást ért volna, mivel 21 riválisa közül 20 sokkal jobb egyéni csúccsal rendelkezett az övénél.

Az SVSE tehetségének futama a táv kétharmadáig nagyon visszafogott volt, Kovács is szemre könnyedén tartotta a tempót a mezőny hátsó felében. Alig négy körrel a vége előtt azonban egy komolyabb ritmusváltásba kezdtek az élen haladók, melyet a magyar futó már nem bírt és leszakadt. Kovács végül az utolsó 200 méteren nagyot hajrázva egy riválisát megelőzte és 14:11.99 perces eredménnyel ért be a 21. helyen a szinte teltházas publikum biztatása közepette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!