Atlétikai vb - Maria Perez is duplázott gyaloglásban, Madarász 16., Récsei 22. 35 kilométeren

Sport, 2023.08.24

A férfi gyaloglókhoz hasonlóan a nőknél is a 20 kilométer bajnoka, a szintén spanyol Maria Perez nyerte meg csütörtökön a 35 kilométert, így honfitársához hasonlóan két aranyéremmel távozhat a budapesti atlétikai világbajnokságról, melyen Madarász Viktória a 16., Récsei Rita pedig a 22. helyen ért célba.

A nőknél 46-an kezdték meg a versenyt, mely a Hősök teréről indult. A mezőny az Andrássy úton és a Hősök terén kialakított két kilométeres körön gyalogolt, a kordonok mellett szép számú nézősereg biztatta a versenyzőket, a jó hangulatról pedig egy folyamatosan mozgó fúvós zenekar gondoskodott.

Az időjárás a 7 órai rajt idején még elviselhető volt, később azonban gyorsan emelkedett a hőmérséklet és 8 óra után a napon már komoly hőség nehezítette a sportolók dolgát.

A versenyt a legjobbak nagy iramban kezdték, így a mezőny hamar szétszakadt és az élboly is folyamatosan fogyatkozott. Tíz kilométernél már csak öten maradtak elöl, 20 km-nél már csak ketten, majd a következő ezer méter közben Perez a perui Kimberly Garcia Leont is lerázta magáról, a folytatásban pedig nem hagyott kétséget afelől, hogy ő fog diadalmaskodni. A spanyol gyalogló több mint 14 km-en keresztül óriási iramot diktált, végül 2:38:40 órás vb-csúccsal diadalmaskodott, a második a peruit pedig több mint két perccel győzte le.

A magyarok közül az idén komoly egészségi problémákkal küszködő Madarász Viktória - aki 20 km-en 35. lett - jól felépített versennyel a 16. helyen ért célba, míg Récsei szintén jól megoldotta saját versenyét, aminek 22. hely lett a jutalma.

Eredmények:

női 35 km gyaloglás, világbajnok:

---------------------------------
Maria Perez (Spanyolország) 2:38:40 óra
2. Kimberly Garcia Leon (Peru) 2:40:52
3. Antigoni Ntriszmpioti (Görögország) 2:43:22
...16. Madarász Viktória 2:53:30
...22. Récsei Rita 2:59:37
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!