Atlétikai vb - Pars Krisztián 73 méterig jutott a selejtezőben

Sport, 2019.10.01

A kalapácsvető Pars Krisztián 73,05 méterrel a 11. helyen végzett selejtezőcsoportjában kedden a dohai atlétikai világbajnokságon, ez feltehetően kevés lesz a továbbjutáshoz.

London olimpiai bajnoka eltiltása után augusztusban tért vissza és 75,95 méterrel biztosította helyét a vb-n. Ezzel ugyan nem érte el a 76 méteres vb-szintet, de bőven befért a 32-es mezőnybe.

A szerdai döntőhöz 76,50 méterben határozták meg a szintet, vagy a legjobb 12 folytathatta.

A 37 éves szombathelyi dobó 72,69 méterrel kezdett a selejtezőben. Az első sorozatban a papírformának megfelelően az idei ranglista-vezető lengyel Wojciech Nowicki dobta meg a szintet (77,89 m) és meglepetésre a francia Quentin Bigot (77,44).

Pars másodikra 72,36-ot ért el, harmadikra 73,05-re javított, így csoportjában a 11. helyen végzett.

"Sajnálom egy kicsit ezt a dolgot, mert minimum 75 métert akartam dobni, és azzal döntőbe jutni" - nyilatkozott Pars Krisztián. - "De ez ki-ki játszma most nálam, hogy a térdem mennyire bírja a terhelést. Megpróbáltam elindulni gyorsan a forgásban, de nem bírta a lábam. Nincs sebesség, nincs technika, nincs emelés, szóval sok minden hiányzott."

A kétszeres vb-ezüstérmes atléta hozzátette, alig várja, hogy jövő héten kés alá feküdjön, aztán pedig elkezdhesse a felkészülést, mert célja az olimpiai döntő.

"Úgy számoltunk, hogy 8-10 hét, amíg elkezdhetem az edzéseket. Ha december közepén nekiláthatok a munkának, akkor egy jó felkészüléssel meglehet a 78 méter" - nyilatkozott Pars Krisztián.

Az Eb-bronzérmes Halász Bence magyar idő szerint 17 órakor kezd a B csoportban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!