Atlétikai vb - Wahl Zoltán egyéni csúccsal búcsúzott 200-on

Sport, 2023.08.23

Wahl Zoltán egyéni csúcsán két századmásodpercet faragva futamában az ötödik lett és nem jutott tovább az elődöntőbe férfi 200 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A tatabányaiak sprintere a júniusi csapat Európa-bajnokságon futott 20.92 mp-es egyéni rekorddal érkezett a vb-re, melynek szombati nyitónapján az országos csúccsal 11. 4x400 méteres vegyes váltó tagjaként már bemutatkozott.

A 23 éves Wahl a továbbjutásban - melyhez a futam első három helyén kellett volna végeznie, vagy a három legjobb nem helyen továbbjutó közé kerülnie - nem bízhatott, ennek ellenére nagyon jól versenyzett. A kanyarban hátrányba került riválisaival szemben, az egyenest viszont kiválóan futotta meg és végül 20.90 másodperces eredménnyel holtversenyben az ötödik helyen ért célba.

"Alaposan befűtöttek ma, úgyhogy ezzel is meg kellett küzdeni" - kezdte értékelését az MTI-nek Wahl. - "Azt hiszem, sikerült kihozni ebből, ami benne volt. Egyéni csúcsot futottam, úgyhogy elégedett vagyok. Igyekeztem a kanyart lazán megfutni, mert hajlamos vagyok rá, hogy azt elgörcsöljem. A kanyarból aztán igyekeztem jól kijönni, az egyenesben pedig amit tudtam, azt megfutottam."

Wahl Zoltán számára még nem ért véget a vb, ugyanis a váltókban is szerephez jut. Kiemelte, szerinte a 4x400-as stafétával jó eredményt tudnak majd elérni, a cél az, hogy országos csúcsot javítsanak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!