Augusztus közepéig újabb 250 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek

Sport, 2022.07.29

Augusztus 22-éig újabb 250 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának idei hetedik ütemében.

Ezt Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára, valamint Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke jelentette be pénteki közös sajtótájékoztatójukon, Budapesten.

Schmidt Gábor hangsúlyozta: az államtitkárságnak a HISZEK Benned! az egyik legfontosabb programja, mert segíti a fiatalok megszólítását abból a célból, hogy kezdjenek el sportolni, majd egy életre köteleződjenek el a sport mellett. Hozzátette: ebben legfőbb partnereik a kis és közepes sportegyesületek, mivel azok a rendszer alapegységei.

"Az ott dolgozó utánpótlásedzők tehetnek ezért a célért a legtöbbet, ők a rendszer alapkövei, tehát segíteni kell a munkájukat" - fogalmazott Schmidt Gábor.

Deutsch Tamás kiemelte: a 2016-ban indult HISZEK Benned! program sikerességét bizonyítja, hogy a több mint hat év alatt 1 milliárd 250 millió forintot juttattak el az egyesületekhez, több mint 1800 programot támogattak, átlagban 686 ezer forinttal.

A SOSZ elnöke szerint a legjobb hír, hogy a feltételek nem változnak, az utánpótlás-neveléshez kapcsolódó sportszakmai feladatok ellátására lehet minimum 500 ezer, maximum 4 millió forint értékű, vissza nem térítendő támogatást igényelni.

Az összeg legfeljebb 60 százalékát lehet személyi kiadásokra, például edzők bérére fordítani, de ezen kívül sporteszközök beszerzésére, edzőtáborok, toborzók szervezésére is lehet költeni. A támogatás arra is lehetőség nyújt a kluboknak, hogy fedezzék a bérleti díjakat - közölte a fideszes politikus.

A pályázatokat augusztus 22-éig lehet benyújtani a SOSZ honlapján megtalálható adatlapon, azokat szeptember közepéig fogják elbírálni, a pénz pedig, Deutsch ígérete szerint, szeptember végén-október elején érkezik meg az egyesületek számlájára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!