Az akadályfutó Tóth Lili Annának vállficammal zárult a szezon

Sport, 2021.09.14

Önhibáján kívül nagyot bukott és kificamodott a válla Tóth Lili Annának a berlini nemzetközi atlétikai versenyen, mely után egy helyi fizioterápiai központban rakták helyére a kimozdult testrészt.

A BHSE olimpiai 18. sportolója a magyar szövetség keddi beszámolója szerint a vasárnapi versenyen 450 méter után, a vizes akadályon első helyen lendült át, amikor az árokba érve a mögötte haladó véletlenül a lábába taposott, ami után a magyar bajnok futó a bal vállára esett.

"Még nem sikerült megnéznem a verseny videófelvételét, de az a gyanúm, hogy egy kenyai atlétanő szögese talált el, ami már önmagában is fájdalmat okozott, de nem akkorát, mint a vállficamom. Azonnal jöttek a mentősök, a szomszédos fizioterápiai központba szállítottak, ott pedig közölték, hogy a kiugrott vállamat csak úgy tudják a helyére tenni, ha előtte elaltatnak. Mi mást tehettem volna, mint hogy beleegyeztem, és már el is aludtam" - idézte a honlap a 22 éves atlétát, akinek idén a jobb válla is kificamodott korábban, amikor a luzerni versenyen bukott. Akkor azt kellett a helyére tenni, amit ő maga végzett el.

A tokiói játékokon óriási egyéni csúccsal, 9:30.96 perccel 18. Tóth azt is elmondta, a helyiek felajánlották neki, hogy alaposabban kivizsgálják, ám ő inkább hazautazott, kedden pedig Berkes István professzor vizsgálja majd meg, s dönt arról, milyen további kezelésre lesz szüksége.

"Remélem, hogy Berkes professzor nem állapít meg valami nagyobb bajt, és hamarosan újra edzésbe állhatok. A rosszban most csak az a viszonylag jó, hogy ez a sportbaleset, ami sajnos mindig benne van a kalapban az akadályfutó versenyeken, nem az olimpia előtt, vagy Tokióban következett be, mert akkor nagyon szomorú lettem volna. Úgy tűnik, hogy számomra az atlétika nem éppen egy tükörsima pálya, de mindig is szívós, a bajokat és a holtpontokat leküzdeni képes sportoló voltam, és ez most is így lesz" - mondta befejezésül Tóth Lili Anna, az ELTE mesterképzőt végző egyetemi hallgatója, akit nemrégiben jegyzett el atlétatársa, a férfi 800 méter országos bajnoka, Vindics Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!