Az Eb-bronzérmes Patakfalvy Luca extra lehetőségként tekint a tokiói szereplésre

Sport, 2021.04.29

A három héttel ezelőtt Szófiában Európa-bajnoki bronzérmet nyerő Patakfaly Luca tekvondós extra lehetőségként tekint a jövő hétvégén ugyanott sorra kerülő olimpiai kvalifikációs versenyre.

Patakfalvy Luca az M4 Sportnak kifejtette: az Eb-n mindenképpen a négy közé szeretett volna kerülni, miközben nem akart magára terhet rakni azzal, hogyha érem nélkül zár, akkor "itt a világvége".

"Azzal a tudattal utaztam Szófiába, hogy ez most egy jó lehetőség, és nagyon szeretném kihasználni azt, hogy a befektetett munkám gyümölcse beérjen ezen az Eb-n" - nyilatkozta. A soron következő megméretéséről, az olimpiai kvalifikációs versenyről elmondta, hogy nagyon nehéz lesz, számára külön azért is, mert súlycsoportot kell váltania, és 53 kilogramm helyett az ötkarikás programban lévő 57 kg-ban kell szerepelnie.

"Ez még pluszban nehezíti a helyzetemet, viszont nagyon sokat készültem rá. Határozottan, agresszíven állok majd fel a pástra, ahol mindent megteszek azért, hogy sikerüljön döntőbe kerülnöm, és így megszereznem a kvótát" - mondta. A 20 éves tekvondós az olimpiai kvótaszerzéssel kapcsolatban kifejtette: van elvárás a versenyre utazó magyar küldöttséggel szemben, de miután mindannyian nagyon fiatalok még, ezt pozitívan képesek megélni.

"Azzal mindenki tisztában van, hogy nekünk leginkább a 2024-es, illetve még a 2028-as olimpián való részvétel szerepelhet a célkitűzések között. Ez a mostani számunkra csupán egy extra lehetőség, hogy esetleg még hamarabb bizonyíthassunk" - hangsúlyozta.

A sportág európai olimpiai kvalifikációs versenyét az idei Eb-hez hasonlóan szintén Szófiában rendezik. A négy magyar induló között lesz Salim Omar is, aki áprilisban az első magyar sportági aranyat nyerte a bolgár fővárosban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!