Az év legrangosabb salakmotoros versenye lesz pünkösdhétfőn Debrecenben

Sport, 2023.05.25

Az év legrangosabb salakmotoros versenyét rendezik meg a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban pünkösdhétfőn - jelentették be a szervezők a Grand Prix-kvalifikáció csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester azt mondta, jól döntött az önkormányzat 2019-ben, amikor a salakmotor sportág támogatását megszavazta. Azóta összesen 73 millió forintot különítettek el erre a célra, ebből idén 10 milliót - fűzte hozzá.

Ebben az évben új támogatója a népszerű sportágnak a BMW Group gyár, amely a gazdaságfejlesztés mellett a kultúra, oktatás és sport támogatásából is kiveszi részét - emelte ki az alpolgármester.

Jenei Réka, a cég kommunikációs vezetője kiemelte, a Debrecenben épülő gyár eddig is igyekezett együttműködni a város életének legkülönbözőbb területein - duális képzés, ösztöndíjprogram -, most pedig csatlakoztak a városban népszerű sportág támogatóihoz.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a legrangosabb versenynek nevezte a Grand Prix-kvalifikációs viadalt. Hangsúlyozta, 13 nemzet képviselteti magát a legjobb 16 vaspapucsosával, Európán kívül Ausztráliából is érkeznek indulók. Mindenki mindenkivel megmérkőzik, végül a legjobb négy jut tovább - közölte az ügyvezető.

Magyarországot Magosi Norbert és Kovács Roland képviseli, akiktől futamgyőzelmet remél az ügyvezető.

A négy selejtező verseny legjobb 16 salakmotorosa augusztus 19-én, a svédországi Grand Prix Challenge-ben áll újra rajthoz, ahonnan a dobogósok kerülnek be a jövő évi egyéni világbajnoki sorozatba.

Hétfőn 10 órától kezdődnek az edzések, a versenyre 15 órától kerül sor. A jegyek 70 százaléka elkelt elővételben, 14 éven aluliaknak ingyenes a belépés. A B és C szektorba 4000 forint, az A szektorba 6000, ugyanoda a gyerekeknek 2000 forint a jegy.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!