Időjárás
meteoblue
TV műsor

Az idei sikereket ünnepelték a hazai öttusázók

Sport, 2021.12.01

A különböző korosztályok világ- és kontinensversenyein, kiemelkedő viadalain összesen 45 érmet szereztek idén a magyar öttusázók, közülük a legeredményesebbeket a hazai sportági szövetség (MÖSZ) évzáróján jutalmazták.

Szerda este a budapesti ünnepségen kisfilm idézte fel, hogy a magyar öttusázók 2021-ben 14 arany-, 13 ezüst- és 18 bronzérmet nyertek a nemzetközi porondon. A sikerek közül kiemelkedett Kovács Saroltának a tokiói olimpián kiharcolt harmadik helye, valamint az, hogy Marosi Ádámnak 2009 után ismét egyéni világbajnoki aranyat akasztottak a nyakába, majd a nyári játékokon hatodikként végzett, illetve Gulyás Michelle vb-bronza.

Bretz Gyula elnök és Gallai István főtitkár beszéde után jutalmazták az év legjobbjait. Utánpótlás korosztályban Tamás Botond (UTE) és Bauer Blanka (BHSE), a junioroknál Bőhm Csaba (KSC) és Gulyás Michelle (UTE), a felnőtteknél pedig Marosi Ádám (BHSE) és Kovács Sarolta (Alba Volán) érdemelte ki ezt az elismerést.

Az ünnepség végén az öttusacsalád elbúcsúztatta a pályafutását befejező Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Földházi Zsófiát, aki - vb-győztes csapattársaihoz, Alekszejev Tamarához és Kovács Saroltához hasonlóan - gyermeket vár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!