Az írek sem vesznek részt az idei ökölvívó-világbajnokságokon

Sport, 2023.02.10

Az Egyesült Államok után Írország is úgy döntött, hogy nem küld csapatokat a Nemzetközi Bokszszövetség (IBA) idei férfi és női világbajnokságára.

Ennek következtében Amy Broadhurst és Lisa O'Rourke sem védheti meg címét Újdelhiben - írta pénteken az insidethegames.biz portál.

A két szervezet "az Olimpiai Charta tiszteletére és az IBA folyamatos kudarcaira" hivatkozva döntött így, mivel szerintük az orosz Umar Kremljov irányítási problémákkal küzd, sőt aggályaik a pénzügyi szabálytalanságokra és az átláthatóság hiányára is kiterjednek. A távolmaradási indokaik között pedig az ukrajnai háború is szerepel.

Kremljov egyik közeli barátja, a legendás bokszoló Roy Jones Jr. közleményében csalódottságát fejezte ki a bojkott miatt, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a távolmaradásról kizárólag a tisztviselők döntöttek.

"Személyesen fogom segíteni és támogatni azokat a válogatott ökölvívókat és edzőket, akit részt akarnak venni világbajnokságokon" - mondta a korábban négy kategóriában is világbajnoki övet szerző bokszoló, aki amerikai és orosz állampolgársággal is rendelkezik.

Az idei IBA-világbajnokságok közül a nőit Indiában, Újdelhiben rendezik március 15. és 31. között, míg a férfiakét az üzbég fővárosban, Taskentben bonyolítják le május 1-től 14-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!