Az olasz és az ukrán jégkorong-válogatott érkezik a Sárközy Tamás Emléktornára

Sport, 2021.10.18

A házigazda magyar jégkorong-válogatott mellett az olasz és az ukrán együttes vesz részt az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Sárközy Tamás Emléktornán november 11-13. között a Tüskecsarnokban.

A magyar szövetség (MJSZ) honlapjának hétfői közlése alapján a program első napján, csütörtökön 19 órai kezdettel Magyarország-Olaszország összecsapás lesz. Emlékeztettek: a két együttes legutóbb Rigában, az olimpiai selejtezőn mérkőzött meg egymással, és a magyarok 2-1-re legyőztek az elit világbajnokságon szereplő riválist.

A tornát szombaton a házigazdák ukránok elleni meccse zárja, utóbbi a sportág harmadik vonalában szerepel jelenleg. Hozzátették: a jegyértékesítés várhatóan a jövő héten indul az Eventim hálózatán keresztül.

A szervezet idén februárban döntött arról, hogy a novemberi válogatott tornák Sárközy Tamás nevét viselik. A jogászprofesszor 1988 és 1998 között állt a magyar jégkorongsport élén, ez idő alatt megteremtve a feltételeket a sportág szintlépéséhez.

Felkarolta az utánpótlásképzést, kiemelte az 1975-77-es korosztályt, a későbbi szapporói aranygenerációt, azelőtt sosem látott forrásokat biztosított fejlődésükhöz. Mindez előbb a magyar férfi jégkorong stabil másodvonalbeli szereplését eredményezte, majd a 2008-as A-csoportba jutásban csúcsosodott ki.

Az egykori elnök távozása után is lelkes hokiszurkoló maradt, rendületlenül járta a mérkőzéseket, minden világbajnokságon a helyszínen szurkolt a magyar csapatnak. Emellett aktív szerepet vállalt a magyar jégkorong szervezésében, tanácsaival segítette a sportág irányítóit, 2019-ben a magyar jégkorong Hírességek Csarnokának tagja lett. Az MJSZ legendás elnöke 2020. február 4-én hunyt el.


A Sárközy Tamás Emléktorna programja:

november 11. (csütörtök):
Magyarország-Olaszország 19.00

november 12. (péntek):
Olaszország-Ukrajna 15.00

november 13. (szombat):
Magyarország-Ukrajna 16.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!