TV műsor

Az önkormányzat megvásárolja a Kaposvári Rákóczit működtető céget

Sport, 2021.06.23

A kaposvári önkormányzat 1000 forintért megvásárolja a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgócsapatot működtető Kaposvári Labdarúgó Kft-t, majd a tulajdonjogot ugyanennyiért a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára ruházza.  

A somogyi megyeszékhely közgyűlésének szerdai, rendkívüli ülésen hozott döntése azután született meg, hogy a Kaposvári Labdarúgó Kft. tulajdonosa, a TD Vagyonkezelő Kft. a napokban jelképes összegért felajánlotta a városnak a társaság százszázalékos üzletrészét.

A Kaposvári Rákóczi a 2018/19-es idényben a másodosztály ezüstérmeseként harcolta ki a feljutást, de az NB I-ből egy szezon után sereghajtóként búcsúzott, míg a legutóbbi NB II-es idényben a 19. helyén zárt, és kiesett. A 2021/22-es szezonban így csak az NB III-ban szerepelhet.

A korábbi tulajdonos jelezte: a labdarúgócsapat működésében a továbbiakban nem kíván részt venni, mert ez a tevékenység már jelentősen eltér a gazdasági profiljától - olvasható a közgyűlési előterjesztésben.

Az adásvételre csütörtökön kerül sor, az akadémia a tulajdonjogot szeptember 30-ig kapja meg.

A Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester által jegyzett előterjesztésben a javaslat indokaként az szerepel, hogy a lépéssel racionalizálni lehet a sportág helyi finanszírozását.

Emellett "a profi labdarúgás és az utánpótlásfeladatok egy kézbe szervezésével" lehetőséget adnak több mint háromszáz ifjú labdarúgónak, hogy nemzeti bajnokságban érdekelt (NB-s) klubban szerepelhessen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!