Az RK Metaloplastika csapatánál folytatja pályafutását Vladan Matics

Sport, 2022.06.21

Portálunk értesülései szerint a rutinos tréner egy éves szerződést kötött a szerb klubbal, amelyben korábban játékosként is megfordult.

Vladan Matics Vladan Matics vagy ahogyan sokan szólítják, Matke rendkívül szép pályafutást tudhat maga mögött. A játékosból lett vezetőedzőt mindenhol nagyon szerették és olyan patinás csapatok trénere lehetett, mint a jelenlegi bajnok Pick Szeged. A Tisza-parti együtessel bajnokságot és Magyar Kupát is nyert korábban. Matke az RK Celje szlovén kézilabda-csapatának edzője is volt, illetve a szerb férfi felnőtt kézilabda-válogatottnak is vezetőedzője lehetett, majd a Grundfos Tatabánya KC csapatánál edzősködött egészen 2021. év végéig. Az 52 éves trénert meggyötörte kézilabdás múltja, hiszen csipőprotézis műtétnek kellett alávetnie magát idén. Mivel Magyarországon telített a piac, úgy tudjuk rábólintott az RK Metaloplastika megkeresésére.  

Az 1958-ban alapított csapat idén megnyerte a szerb kupát (2016 után másodszor) és nem titkolt szándáka, hogy Matics edzővel a bajnoki trófeát is elhódítsa. Igaz régen volt, de kétszer is elhódította a mai Bajnokok Ligája elődjének a bajnoki címét 1985 és 1986-ban. Az 1980-as évek egyébként kifejezetten jól alakultak a Sabac számára, hiszen 1982-től 1988-ig hétszer zsebelte be egymás után zsinorban a Jugoszláv bajnoki címet. Vladan Matke egyébként az egy éves szerb kitérő után ismét Magyarországon szeretne munkát vállalni. Matke megkeresésünkre megerősítette a hírt.  

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)

Címkék

Vladan Matics RK Metaloplastika
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!