Bajnokok Ligája - A Real Madrid és a Manchester City is nagyot lépett a továbbjutás felé

Sport, 2024.02.13

A Real Madrid a Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig, míg a címvédő Manchester City az FC Köbenhavn vendégeként győzött, így közel került a továbbjutásához a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, kedden.

Lipcsében remekül kezdte a meccset a hazai együttes és másfél perc után a kapuba talált - igaz, lesről -, majd szinte rögtön ezután újra helyzetbe került. Az első húsz percben a Realnak láthatóan komoly nehézségeket okozott a lipcseiek játéka, ám a hazai helyzetek rendre kimaradtak. A folytatásban javult a vendégegyüttes és a szünetig mindkét félnek akadt még lehetősége, ám ezekkel egyik sem tudott élni.

A fordulás után Brahim Diaz gyönyörű góllal gyorsan előnyhöz juttatta a spanyol gárdát, az RB Leipzig viszont hátrányban sem roppant össze, de hiába jutott el helyzetekig, képtelen volt a kapuba találni. A Real a lefújásig szintén nagy helyzeteket hagyott kihasználatlanul, de az eredmény már nem változott.

Koppenhágában a Manchester City óriási fölényben játszott, és az első félidőben rengeteg helyzetet dolgozott ki, amiből kettőt értékesített, előnye azonban csak egy gól volt a szünetben. A második játékrész már kevéssé volt mozgalmas, de Josep Guardiola vezetőedző csapata a hajrában megduplázta előnyét és szinte eldöntötte a párharcot.

A visszavágókat március 6-án rendezik Madridban és Manchesterben.


Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
RB Leipzig (német)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (0-0)
---------------------------------------------------
gólszerző: Diaz (49.)

FC Köbenhavn (dán)-Manchester City (angol) 1-3 (1-2)
----------------------------------------------------
g.: Mattsson (34.), illetve De Bruyne (10.), Silva (45+1.), Foden (92.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!