Bajnokok Ligája - IFFHS: a Barca játszatott először két kiskorút

Sport, 2024.03.14

Az FC Barcelona lett az első csapat a labdarúgó Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, amely kezdőcsapatában két 18 éven aluli játékost is felvonultatott - írta a BL kedd-szerdai nyolcaddöntős játéknapjait értékelő anyagában az IFFHS.

A futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet kimutatása szerint a katalán alakulatban a csatár Lamine Yamal 16 évesen és 243 naposan, a védő Pau Cubarsí pedig 17 évesen és 50 naposan lépett pályára a Napoli elleni visszavágón, amelyen a Barca az olaszországi 1-1-es döntetlen után 3-1-es győzelmet aratva jutott tovább a legjobb nyolc közé.

Cubarsí, akit a keddi meccs legjobbjának választottak, a legfiatalabb hátvéddé lépett elő a BEK/BL nyolcaddöntős etapjában, a "korversenyben" az olasz Giuseppe Bergomit megelőzve, aki 1981-ben 17 évesen és 72 naposan volt kezdőjátékos az Internazionaléban.

A spanyol bajnoki címvédő együttesben, amely 2020 óta először folytathatja a BL negyeddöntőjében, a lengyel csatár, Robert Lewandowski először szerzett gólt egymást követő két BL-mérkőzésen, az első számú európai sorozatban 94. találatát jegyezve.

A legutóbb döntős Internazionalét tizenegyesekkel kiejtő Atlético Madrid francia világbajnoka, Antoine Griezmann a szerda esti visszavágón 0-1-nél egyenlített, ezzel az olasz együttes lett BL-pályafutása 25. "áldozata", amelynek a kapuját bevette. Nálánál csak egy francia jár előrébb e mutatóban: Karim Benzema, aki 34 különböző csapat ellen volt eredményes a Bajnokok Ligájában.

Az Arsenal, amely büntetőpárbajban jutott túl a portugál Portón, megtörte az átkot: egymást követő hét kiesés után vette sikerrel a BL-nyolcaddöntő jelentette akadályt, s vált újfent a negyeddöntős mezőny tagjává a 2009/2010-es szezont követően - írta csütörtöki összegzésében az IFFHS.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!