Bajnokok Ligája - Kikapott Rómában a Bayern München, otthon győzött a PSG

Sport, 2024.02.14

A Bayern München egygólos vereséget szenvedett Rómában a Laziótól, a Paris Saint-Germain pedig 2-0-ra nyert otthon a Real Sociedad ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharcok első mérkőzésén.

Rómában sokat birtokolta a labdát a müncheni csapat - melynek másodedzője Lőw Zsolt -, a játék többnyire a hazaiak térfelén zajlott, mégis utóbbiak szereztek vezetést a 69. percben. Egy ellentámadásnál Immobile cselezgetett a 16-oson belül, majd Isaksenhez passzolt, aki kapura lőtt, de közben Upamecano beletalpalt a bokájába. A játékvezető kiállította a védőt, egyben büntetőt ítélt a Laziónak. Immobile állt a labda mögé és a bal alsó sarokba passzolt. Emberhátrányban is próbált támadni a bajor együttes, de az egész este során pontatlan volt, hiába kísérletezett gólszerzéssel, nem nagyon találta el a kaput. A hazaiak nagy lelkesedéssel és nagyon szervezetten játszottak.

Párizsban az első félidőben kevés esemény volt, a másodikban azonban feljavult a PSG játéka. A párizsi csapat számára megnyugtató előnyt harcolt ki a visszavágóra, előbb Mbappé lőtt a bal felső sarokba Marquinhos passza után, majd Barcola futott el a bal oldalon és befelé húzva a kapus lábai között lőtte el a labdát. A spanyol csapat az első félidőben jól tartotta magát, de az egész mérkőzésen veszélytelen volt a hazaiak kapujára.

A visszavágókat március 5-én rendezik Münchenben és San Sebastiánban.


Eredmények, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
SS Lazio (olasz)-Bayern München (német) 1-0 (0-0)
--------------------------------------------------
gól: Immobile (69., 11-esből)
piros lap: Upamecano (Bayern München, 67.)

Paris Saint-Germain (francia)-Real Sociedad (spanyol) 2-0 (0-0)
----------------------------------------------------------------
gól: Mbappé (58.), Barcola (71.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!