Bartha Csaba távozott a Győri Audi ETO KC elnöki tisztségéből

Sport, 2022.03.24

Bartha Csaba közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozott az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdaklub elnöki tisztségéből.

Bartha Csaba a Győri Audi ETO KC új elnöke A klub sajtóközleménye szerint az egyesület vezetése és Bartha a csütörtöki rendkívüli elnökségi ülésén egyezett meg a munkaszerződéseik megszüntetéséről.

"Köszönöm a klubnak, a játékosoknak, a szakmai stábnak, a támogatóknak, valamint a szurkolóknak az elmúlt közel hat évet. Mindig azt tartottam a legfontosabbnak, hogy a csapat a legnyugodtabb körülmények között, kiszámíthatóság és stabilitás mellett végezze a munkáját" - nyilatkozta Bartha.

A klubelnök távozásának hátterét Győr polgármestere, Dézsi Csaba András már a szerdai sajtóközleményében feltárta. Eszerint a Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján a 2022/23-as szezontól csak olyan sportszervezet kaphat indulási jogot az első osztályban, amely megfelel egy licencrendszernek. Ennek egyik feltétele, hogy csak gazdasági társaság kaphat nyártól indulási jogot az élvonalban.

Dézsi felidézte, azt kérte Barthától, hogy - okulva a labdarúgók, az ETO FC kálváriájából - a városi önkormányzat, és lehetőleg az Audi Hungaria Zrt. is, mint tulajdonos szerepeljen ebben a gazdasági társaságban. Az elnök körülbelül másfél hónapja arról tájékoztatta a városvezetőt, hogy kizárólag az egyesület alapíthat meg egy olyan egyszemélyes gazdasági társaságot, amelynek ő az egyszemélyi vezetője. Valamint arról is informálta Dézsit, hogy egy komoly befektető érdeklődik a klub iránt.

"A városi háttér további támogatók megnyeréséhez is hozzásegít, és meggátolja, hogy a licencjogokat egyéni érdekből bárki is bizonytalan magánbefektetők tulajdonába adja" - írta a polgármester. Hozzátette, az egyszemélyi vezetésű, egyszemélyes gazdasági társaság létrehozása esetén senkinek sem lehetett volna információja és ellenőrzése a klubban folyó munkáról, a gazdálkodásról, és adott esetben egy jövőbeni befektető bevonásáról vagy a tulajdonviszonyok megváltoztatásáról. Már csak azért sem, mert az egyesület elnöke és a gazdasági társaság vezetője ebben az esetben - függetlenül annak konkrét személyétől - ugyanaz lett volna.

Dézsi szerint Bartha Csaba a legvégsőkig kivárt az átalakulás elindításával, majd amikor az elnökség tagjaiban kételyek vetődtek fel, és nem teljes mellszélességgel az általa előterjesztett verziót támogatták, váratlanul azt kérte, hogy szüntesse meg az elnökség az ő megbízatását minden funkciójában az idei szezon végén. Gyakorlatilag lemondott a mandátuma lejárta előtt, de kérte, hogy távozása végkielégítéssel, közös megegyezéssel történjen.

A polgármester hangsúlyozta, szeretné a látszatát is elkerülni annak, hogy bármilyen személyes konfliktusról vagy ambícióról lenne szó részéről a klubbal kapcsolatban, ezért lemond az elnökségi tagságáról, amint a küldöttgyűlés a helyére delegált elnökségi tagot megválasztja, biztosítva ezzel az elnökség folyamatos működését.
(MTI)

Címkék

Győri Audi ETO KC Bartha Csaba
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!