Bemutatták a Debreceni Hoki Klub - az első 30 év krónikája című könyvet

Sport, 2020.03.13

Bemutatták Puskás Zoltán a Debreceni Hoki Klub - az első 30 év krónikája című könyvét pénteken a helyi jégcsarnokban.

Fodor András, a Debreceni Hoki Klub (DHK) elnöke kiemelte: tavaly volt 30 éves a sportegyesület, amely amatőr baráti társaságként alakult meg, ma pedig az utánpótlásképzés debreceni bázisa.

A könyv különlegességének nevezte az elnök, hogy sikerült az elmúlt harminc év összes meccsének a jegyzőkönyvét felkutatni, így fontos archívum is a négyszáz példányban megjelent kiadvány.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) alelnöke a könyvbemutatón a debreceni hokihoz kapcsolódó személyes élményeit idézte fel. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is olyan töretlen lesz a debreceni hoki fejlődése, mint az elmúlt évtizedekben.

Korcsinszky György, a debreceni egyesület alapító elnöke az alapítás nehézségeiről elmondta, 1988 végén, 1989 elején gyanús szemmel nézték a "mozgolódásukat", egyfajta államellenes szövetkezés gyanújával figyelték az amatőr klub alakulását.

Az alapító azt kívánta utódainak, legyen a debreceni klubnak olyan híre, hogy a szülők szívesen vigyék oda gyerekeiket.

Puskás Zoltán, a könyv szerzője kiemelte: második alkalommal írhatott a debreceni jeges sportról. Nyolc évvel ezelőtt készült el egy átfogó kitekintés az 1920-as évektől kezdődően a város jeges sportjáról, főként a jégkorongról.

A mostani kötet az elmúlt harminc évről szól és megerősíti: sokak számára lehetne példa a debreceni hoki, amelynek története tanúsítja, van miért küzdeni, van miért harcolni, a befektetett munka meghozza a gyümölcsét - mondta a szerző.

Az egyesület kiadásában megjelent könyv a debreceni Főnix Média nyomdában készült, 400 példányban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!