Bemutatták a Nagy Antalról szóló könyvet

Sport, 2021.06.04

A Bozsik Arénában bemutatták pénteken a NAGY-KÖNYV című kötetet, amely a világbajnokságon legutóbb szerepelt magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányáról, Nagy Antalról szól.

"Azt kértem, ne csak egy adathalmaz, hanem egy kissrác vallomása legyen a mű" - mondta tisztelői körében a 64 éves sportember, aki szerint a könyv "legütősebb" fejezete éppen az, amikor korábbi játékostársai, ellenfelei, edzői és sportvezetők szólalnak meg róla, többek között Arsene Wenger is, aki Nancyban volt Nagy Antal trénere.

A kötetet Hegyi Iván sportújságíró és Tóth Nikolett Ágnes sportjogász írta, utóbbi Nagy Antal felesége.

"Nyolc esztendeje dédelgetett álmom vált valóra ezzel a könyvvel, amelyben egy év munkája van. Olyan életvezetési elvei vannak, amelyek mindenki számára példaértékűek lehetnek. Ez a nagyhalászi fiú kilencévesen a Móricz Zsigmond körtéren a villamosra felszállva megfogadta, hogy az egész város megismeri a nevét" - mondta a társszerző Tóth Nikolett Ágnes, aki arról is vallott, hogy a 1986-os vb-csapat szövetségi kapitányával, Mezey Györggyel folytatott másfél órás beszélgetése egy életre szóló élményt jelentett.

Hegyi Iván többek között azt emelte ki, hogy először írt portrékönyvet élő személyről, s megjegyezte, a szovjetektől elszenvedett irapuatói 6-0-s vereség ellenére büszke arra a nemzeti együttesre. Ugyanakkor nem gondolta volna, hogy 35 esztendő elteltével is ez lesz az utolsó magyar vb-szereplés.

"Nekem a Honvéd több volt, mint egy klub. Még az elképzelhetetlen álmaimat is megvalósítottuk a társaim segítségével. Mert szeretjük, imádjuk Puskásékat, de csak ez a Honvéd tudott triplázni és egyúttal Magyar Kupát is nyerni közben" - beszélt szeretett klubjáról Nagy Antal, aki olyan történetet is felidézett, amikor a kihirdetett taktikát közös megegyezéssel felülírták társaival.

A 32-szeres válogatott Nagy Antal összesen négy bajnoki címet és egy kupagyőzelmet ünnepelhetett Kispesten.

A 178 oldalas, sok fényképpel illusztrált könyv 4490 forintért vásárolható meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!