BENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea

Sport, 2022.12.10

Az FTC-Telekom Waterpolo csapata címét megvédve nyerte a BENU férfi vízilabda Magyar Kupát, melynek szombati fináléjában 16-15-re győzte le a Genesys OSC Újbuda együttesét.

BENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea A zöld-fehérek zsinórban ötödször, történetük során a 22. alkalommal hódították el a trófeát.


BENU férfi vízilabda Magyar Kupa, négyes döntő, Komjádi Uszoda:

döntő:
FTC-Telekom Waterpolo - Genesys OSC Újbuda 16-15 (3-3, 5-4, 2-5, 6-3)
-----------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Argiropulosz 6, Damonte 3, Varga Dé., Merkulov 2-2, Vigvári Ve., Fekete, Nagy Á. 1-1, illetve Manhercz 3, Vigvári Vi., Csacsovszky, Angyal, Tóth M., Salamon 2-2, Aranyi, Burián 1-1


A találkozó elején a Ferencváros "hátát nézték" az újbudaiak, folyamatosan zárkózniuk kellett, többször is kétgólos hátrányból álltak fel és tartották a lépést.

Varga Dániel vezetőedző együttese aztán a harmadik negyedben kiváló teljesítményt nyújtott, rendre túljárt a betegeskedő Vogel Somát helyettesítő kapus, Szakonyi Dániel eszén és kétgólos előnnyel fordult rá az utolsó nyolc percre.

A záró negyedre Vogelt is bevetette Varga Zsolt vezetőedző, meg is érkeztek a védések, elöl pedig Sztilianosz Argiropulosz két remekbe szabott góllal egyenlített, majd Manhercz Krisztián büntetőjére is ő válaszolt.

Salamon Ferenc fórból újra a trónkövetelőt juttatta előnyhöz, Luca Damonte azonban akcióból egy gyönyörű kapásgóllal azonnal egyenlített. Két perccel a vége előtt Nagy Ádám harcolt ki büntetőt a Ferencvárosnak, Argiropulosz pedig magabiztos ítéletvégrehajtónak bizonyult. Az OSC újabb fór után Salamon bombájával egyenlített, de megint jött Argiropulosz, és egy két kapufát is érintő bombagóllal - ami a hatodik volt neki a meccsen - talált be. A túloldalon Vogel védte Manhercz lövését, lezárva ezzel a finálét.


Az elmúlt tíz év győztesei:
2013: A-Híd-Szegedi VE
2014: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2015: ZF-Egri VK
2016: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2017: Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
2018: FTC-Telekom Waterpolo
2019: FTC-Telekom Waterpolo
2020: FTC-Telekom Waterpolo
2021: FTC-Telekom Waterpolo
2022: FTC-Telekom Waterpolo
(MTI)

Galériánk

BENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea BENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea BENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea BENU férfi vízilabda MK - Sorozatban ötödször a Ferencvárosé a trófea
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!