BENU női vízilabda Magyar Kupa - Ötméteresek után az UVSE hódította el a trófeát

Sport, 2023.11.11

Az UVSE drámai csatában, ötméteresek után győzte le a címvédő Ferencvárost a BENU női vízilabda Magyar Kupa szombati fináléjában, ezzel története során hatodszor hódította el a trófeát.

BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE

  • BENU Női Magyar Kupa, döntő:
UVSE - FTC-Telekom 13-12 (3-2, 1-3, 1-2, 3-1, 5-4) - ötméteresekkel
--------------------------------------------------------------------
gólszerzők: Hajdu 3, Szegedi 2, Faragó, Lendvay, Tiba 1-1, illetve Gurisatti 3, Tóth-Csabai 2, Vályi, Bonca, Dömsödi 1-1


A Ferencváros-Újpest derbik és a kupadöntő rangjához méltó hangulatú és színvonalú összecsapást láthatott a zuglói Laky Károly Uszoda közönsége, a két csapat fej fej mellett haladt egymással.

A mérkőzés során először a zöld-fehéreknek sikerült kétgólos előnyt kidolgozniuk, ráadásul lélektanilag jó pillanatban, néhány másodperccel a harmadik negyed vége előtt lőtt Tóth-Csabai révén.

Az UVSE - amely kedden a Bajnokok Ligája-győztes Sabadelltől kapott ki az Európai Szuperkupáért rendezett mérkőzésen - remek védekezéssel, valamint Hajdu két találatának köszönhetően három és fél perccel a vége előtt ledolgozta hátrányát. Az FTC egy hosszabb gólcsendet megtörve került újra előnybe, megúszás után Vályi gyönyörű passzát Dömsödi centerből húzta be. A lilák másfél perccel a befejezés előtt előnyben támadhattak az egyenlítésért, de hiba csúszott az akcióba, a végén viszont még maradt idejük egy támadásra. Magyari is előre úszott a kapuból, de végül Szegedi egy csodálatos ejtéssel egalizált egyetlen másodperccel a vége előtt.

Az ötméteresek során a tíz lövő közül csak Vályi hibázott az első párban, és a végén Szegedi döntött.


Az elmúlt tíz év kupagyőztesei:
2014: UVSE-Centrál
2015: UVSE
2016: UVSE
2017: UVSE
2018: UVSE-Hunguest Hotels
2019: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
2020: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics
2021: Tigra ZF-Eger
2022: FTC-Telekom
2023: UVSE
(MTI)

Galériánk

BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE BENU női vízilabda Magyar Kupa - Döntő - FTC-Telekom-UVSE
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!