Billie Jean King Kupa - Belgiumban vívja a rájátszást a magyar válogatott

Sport, 2023.05.24

Belgiumban vívja a magyar női teniszválogatott a Billie Jean King Kupa idei rájátszását.

Palágyi Miklós kapitány együttese nem kiemeltként volt érdekelt a keddi sorsoláson, amelyen annak köszönhetően vehetett részt, hogy áprilisban második lett az antalyai selejtezőtornán. A belgák a második kiemeltek voltak.

A párharcra november 10-11-én vagy 11-12-én kerül sor, a győztes pedig jövőre a világdöntő selejtezőjében játszhat tovább.

"A BJK-kupa ezen szintjén már nincs könnyű összecsapás, nehéz dolgunk lesz Belgiumban is" - kezdte értékelését a szövetség honlapján Palágyi Miklós. "Azt még korai találgatni, hogy náluk kik fognak pályára lépni, de a csapattalálkozókat mindig nagyon komolyan veszik, és hazai pályán komoly szurkolótábor is buzdítja őket. Bízom benne, hogy mi a legerősebb összeállításban tudunk majd pályára lépni, itt már négy egyéni és egy páros mérkőzés lesz, így máshogy kell beosztani az erőt, de biztos vagyok benne, hogy mindenki százszázalékos teljesítményt fog nyújtani" - tette hozzá.

Ami a két válogatott egymás elleni mérlegét illeti, a magyarok 4-2-re vezetnek, de Belgiumban még sosem szerepeltek, a legutóbbi meccsüket 2016-ban Izraelben 3-0-ra elvesztették.

Tavaly tavasszal a magyarok a csoportküzdelmekben mind az öt mérkőzésüket megnyerték Antalyában, majd a novemberi rájátszásban 3-0-ra kikaptak a románoktól Nagyváradon, így nem jutottak tovább a BJK Kupa-finálé selejtezőjébe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!