Billie Jean King Kupa - Nagy kikapott, vezetnek a dánok

Sport, 2024.04.10

Nagy Adrienn vereségével kezdett a tartalékos magyar női teniszválogatott a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján Dánia ellen, a harmadik fordulóban.

Az egyaránt top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea nemrég lemondta a szereplést, így Palágyi Miklós kapitány már csak Stollár Fannyra (270.), Szabanin Natáliára (601.) és Nagy Adriennre (728.) számíthat Oeirasban. Közülük Stollár még nem lépett pályára, de társai így is 2-1-re verték hétfőn a bolgárokat, majd kedden 2-1-re kikaptak Ausztriától.

Az utolsó csoportkörben Dánia volt az ellenfél, amelyben a Grand Slam-bajnok és volt világelső Caroline Wozniacki hétfőn sérülés miatt feladta meccsét, és a magyarok ellen sem nevezték.

A 23 éves Nagy a párharc nyitányán Johanne Christine Svendsennel csapott össze, aki 516. a WTA-rangsorban. A junior párosban Australian Open-bajnok magyar 2:1-re vezetett brékkel, de ezután már nem nyert gémet az első szettben, majd a folytatásban 4:5-nél a legrosszabbkor veszítette el ismét a szerváját. A meccs 1 óra 35 percig tartott.

A továbbiakban Szabanin Natália következik Clara Tauson (87.) ellen, majd a páros mérkőzést Szabanin és Stollár Fanny vívja Svendsennel és Tausonnal.

A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje lecsúszik a zóna II-es csoportjába. Az már korábban biztossá vált, hogy a magyar együttes nem eshet ki.

Eredmény, A csoport, 3. forduló: Dánia-Magyarország 1-0 - állás az első egyes után
-------------------------------------------------
Johanne Christine Svendsen-Nagy Adrienn 6:2, 6:4

később:
Clara Tauson-Szabanin Natália 14.15
Johanne Christine Svendsen, Clara Tauson-Stollár Fanny, Szabanin Natália 15.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!