Billie Jean King Kupa - Nagy kikapott, vezetnek az osztrákok

Sport, 2024.04.09

Nagy Adrienn kikapott, így Ausztria 1-0-ra vezet Magyarország ellen a Billie Jean King Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának portugáliai tornáján.

Palágyi Miklós kapitány tartalékos együttese - melyből hiányzik az egyformán top 200-as Bondár Anna, Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Babos Tímea - alighanem a hétfői nyitónap szenzációját okozta azzal, hogy 2-1-re megverte az esélyesebb bolgárokat. A folytatásban a másik párharc győztese, azaz Ausztria várt a csapatra, amely a dánok ellen nyert 2-1-re. Utóbbi együttesben a Grand Slam-bajnok és volt világelső Caroline Wozniacki sérülés miatt feladta meccsét, így kétséges, hogy pályára lép-e még Oeirasban.

A magyar-osztrák párharc nyitányán a világranglistán 728. Nagy lépett pályára Sinja Kraus (222.) ellen, és 4:4-nél elvesztette az adogatását, majd hiába hárított hat szettlabdát, a hetediknél már nem járt sikerrel. A folytatásban hét brékkel jutottak el 3:5-ig, ekkor a 23 éves magyar két meccslabdát kivédett, de Kraus adogatóként az ötödiket már értékesítette. A találkozó 1 óra 42 percig tartott.

A továbbiakban Szabanin Natália (601.) következik Julia Grabher (130.) ellen, majd az egyesben érdekelt játékosok vívják meg a páros mérkőzést is.

A csoportkörben Nagyék szerdán a dánokkal csapnak majd össze az A jelű kvartettben. A három csoport első helyezettje és a másodikok különcsatájának a győztese jut tovább a világdöntő selejtezőjébe, míg a 12 csapatos torna utolsó két helyezettje kiesik a zóna II-es csoportjába.

Eredmény, A csoport, 2. forduló: Ausztria-Magyarország 1-0 - állás az első egyes után
-----------------------------------------------------
Sinja Kraus-Nagy Adrienn 6:4, 6:4

később:
Julia Grabher-Szabanin Natália 14.00
Julia Grabher, Sinja Kraus-Nagy Adrienn, Szabanin Natália 15.30 körül
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!